Digital Display Audio Not Plugged In

Struggling with the AMD High-Definition Audio Device not plugged in error?

Var inte orolig; detta vanliga fel kan lösas genom att uppdatera föråldrade, korrupta och saknade AMD-ljuddrivrutiner. Det enklaste sättet att uppdatera AMD High Definition Audio-drivrutinerna är att använda Advanced Driver Updater, ett verktyg som hjälper till att uppdatera föråldrade, korrupta och saknade drivrutiner.

Innan vi går in på detaljer, låt oss bekanta oss med AMD High Definition Audio. Innan vi dyker djupare in i ämnet, är det viktigt att förstå vad AMD High Definition Audio är och hur det fungerar.

Like Intel High Definition Audio Devices, AMD High Definition Audio is an inbuilt audio mechanism found in different AMD modules. However, when the AMD High Definition Driver is outdated, you face AMD High Definition Audio Device Not Plugged In error.

Orsaker till att AMD High Definition Audio-enheten inte är ansluten

Följande kan vara orsaker till att digitalt ljud för bildskärm inte är anslutet:

1. Inkompatibla eller föråldrade AMD HD-ljuddrivrutiner.

2. Felaktiga systeminställningar.

3. Problem relaterade till virus eller skadlig programvara.

4. Korrupt grafikkort.

Lösning för problemet – AMD HD Audio Device Driver inte ansluten felaktigt

Det enklaste sättet att lösa problemet med AMD HD-ljudenheten som inte är inkopplad är att använda Advanced Driver Updater. Detta avancerade verktyg hjälper till att uppdatera föråldrade drivrutiner med bara några klick. För att ladda ner det, klicka på nedladdningsknappen nedan:.

Vi känner till det enklaste sättet att åtgärda felet med AMD High Definition Audio Device. Här är några andra lösningar…

Läs även – Hur du laddar ner drivrutiner för AMD Ryzen 3 2200G.

HDMI stödjer digitalt ljud

Både HDMI och optisk kabel överför digitalt ljud från en enhet till en annan. Båda är bättre än analoga kablar (de röda och vita). Båda kan överföra flerkanaligt ljud, som Dolby Digital. Båda typerna av kablar kan köpas relativt billigt.

Praktiska tips:

1. Om du vill ansluta din TV till ett ljudsystem eller soundbar för att få bättre ljudkvalitet, använd antingen en HDMI-kabel eller en optisk kabel.

2. Innan du köper någon av dessa kablar, se till att dina enheter har de nödvändiga portarna för anslutning.

3. För bästa resultat bör du välja den typ av kabel som stöder den maximala upplösningen och ljudformatet som dina enheter klarar av.

4. Jämför priser och läs recensioner innan du köper kablar för att hitta det bästa erbjudandet utan att kompromissa med kvaliteten på signalen.

You might be interested:  Problemlösning för att få igång en RGB LED-stripkontroll

Exempel:

Om du har en Blu-ray-spelare och vill njuta av surroundljud när du tittar på filmer, kan du ansluta spelaren till din hemmabioförstärkare med antingen en HDMI-kabel eller en optisk kabel.

För att koppla ihop din spelkonsol med din TV så att spelets ljudeffekter kommer genom TV-högtalarna, behöver du bara använda antingen en HDMI-kabel eller en optisk kabel.

Om du vill lyssna på musik från din smartphone via högtalarna i ditt ljudsystem, kan du ansluta telefonen till systemet med en HDMI-kabel eller en optisk kabel för att få bättre ljudkvalitet än genom de vanliga hörlursuttaget.

Hur man bäst åtgärdar fel med AMD High Definition Audio

Här är några alternativa sätt att lösa problemet med enheten för högupplöst ljud. Du behöver inte följa alla lösningar, du kan bara gå igenom listan steg för steg. När du hittar rätt lösning kan du sluta där.

Observera: De nedan beskrivna metoderna fungerar på alla versioner av Windows, från Windows 11 till Windows 7.

Lösning 1: Kör DISM-kommandot – Digital Display Audio är inte ansluten

Deployment Image Servicing and Management (DISM) är en kommando som hjälper till att åtgärda systemfel. För att köra det och lösa problemet med AMD High Definition audio, följ dessa steg:

I Windows sökfält, skriv Kommandotolken > högerklicka Kör som administratör.

2. I Kommandotolken, skriv in följande kommando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth och tryck på Enter-tangenten.

3. Vänta på att kommandot körs. När processen är klar, kopiera och klistra in följande kommando – sfc /scannow – och tryck på Enter-tangenten.

Detta bör lösa problemet. Om lösningen inte fungerar, gå vidare till den andra lösningen.

Läs detta noga – Fixa problemet: Det finns ingen installerad AMD Radeon-grafikdrivrutin på Windows 10.

Lösning 2: Installera om ljuddrivrutinen

The ” AMD High Definition Audio Device Not Plugged In ” issue can also be fixed by reinstalling the AMD audio device and the driver. Follow these steps to uninstall the driver.

2. Klicka två gånger på Ljud-, video- och spelenheter i Kontrollpanelen för att öppna inställningarna.

3. Välj och högerklicka på AMD High Definition Audio-enhet > Avinstallera enhet..

4. Markera rutan bredvid Radera programvaran för den här enheten > Avinstallera..

Starta om systemet så att Windows kan installera den generiska enhetsdrivrutinen åt dig.

Försök nu att använda ljudenheten; detta bör lösa problemet.

Om det inte fungerade den här gången heller, inga problem, gå vidare till nästa steg.

Läs detta noga – Hur man laddar ner drivrutinen för AMD x570 Chipset.

Uppdatering tillgänglig för drivrutiner: Lösning 3

När PCI-drivrutinen eller AMD-ljuddrivrutinen är föråldrad eller saknas, stöter du på problemet att AMD High Definition Audio-enheten inte är ansluten. Detta innebär att du behöver uppdatera de föråldrade och saknade drivrutinerna. Det finns två sätt att uppdatera drivrutiner..

Uppdatera AMD High Definition Audio-drivrutinen manuellt – Steg för steg-guide

För att manuellt uppdatera AMD-ljuddrivrutinen, följ dessa steg:

2. Klicka dubbelklick på ‘Ljud-, video- och spelkontroller’.

3. Högerklicka på AMD High Definition-ljudenheten > ‘Uppdatera drivrutin.’.

7. Klicka på Sök efter drivrutiner och vänta tills Windows hittar uppdateringen för AMD High Definition Audio-enheten. Vänta tills processen är klar; detta kan ta några minuter.

Uppdatera AMD High Definition Audio-enhetens drivrutin automatiskt – Metod 2

Om du inte föredrar att följa de tidigare nämnda stegen kan du automatiskt uppdatera drivrutinen med hjälp av Advanced Driver Updater.

You might be interested:  Polaroid Onestep 2 Flash fungerar inte

Advanced Driver Updater känner automatiskt igen systemdetaljer och hjälper till att hitta den kompatibla och korrekta drivrutinsuppdateringen. För att använda detta verktyg behöver du inte veta exakta systemdetaljer. Verktyget upptäcker alla dessa detaljer och hjälper till att uppdatera föråldrade drivrutiner. För att använda Advanced Driver Updater, följ dessa steg..

Du kan enkelt uppdatera dina drivrutiner automatiskt med antingen den GRATIS eller registrerade versionen av Advanced Driver Updater. Med den registrerade versionen kan du uppdatera alla föråldrade drivrutiner på bara 2 klick. Dessutom får du teknisk support och en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

2. Kör Advanced Driver Updater > Starta Scan Now-knappen. Vänta tills Advanced Driver Updater har skannat systemet efter föråldrade drivrutiner.

3. Om du använder Advanced Driver Updater-provversionen, klicka på Uppdatera drivrutin bredvid AMD-ljuddrivrutinen. Men om du använder den registrerade versionen kan du uppdatera alla föråldrade drivrutiner genom att klicka på Uppdatera allt.

Här är hur du uppdaterar AMD CPU-drivrutinen för Windows 11, 10, 8 och 7. Nedan följer en guide om hur du kan uppdatera din AMD CPU-drivrutin på ditt Windows-operativsystem. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa optimal prestanda och kompatibilitet med din processor. Följ stegen nedan för att genomföra processen:

1. Gå till AMD:s officiella webbplats.

2. Navigera till supportavsnittet och sök efter den senaste versionen av drivrutinen som är kompatibel med ditt operativsystem.

3. Ladda ner den senaste drivrutinsfilen på din dator.

4. Öppna installationsprogrammet och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen av den nya drivrutinen.

5. Starta om datorn när installationen är klar.

Efter omstart bör du ha den senaste versionen av AMD CPU-drivrutinen installerad på din dator.

Observera att det alltid rekommenderas att säkerhetskopiera viktig data innan du utför några systemändringar eller driveruppdateringar.

Genom regelbundna uppdateringar av dr

Vanliga frågor – AMD High Definition Audio-enhet inte ansluten

Update AMD high Definition Audio Device Driver Windows 10

För att lösa problemet med AMD High Definition Audio Device Not Plugged In kan du följa dessa enkla steg. Genom att regelbundet skanna ditt system med hjälp av en drivrutinsuppdateringsverktyg som Advanced Driver Updater minskar du risken för manuella fel, BSOD och andra problem relaterade till drivrutiner. Utan tvekan är Advanced Driver Updater det bästa alternativet för att uppdatera AMD High Definition Audio Device-drivrutinen på Windows 11/10/8.1/8/7.

Digital display audio is a type of technology that involves the use of digital signals to transmit and reproduce sound

Detta indikerar att du har ett alternativ för ljudutgång på din dator, där du kan välja mellan vanliga högtalare och anslutna enheter som är kapabla att överföra både ljud och video genom en digital kabel. Om du vill använda den senare funktionen behöver du ha rätt utrustning, såsom en monitor med inbyggda högtalare eller externa högtalare kopplade till din skärm.

Audio not working in TV with USB

Det verkar som att ljudkodens provfrekvens i videon kanske inte stöds av din TV. Kontrollera din TVs manual för att se efter. Kan du spela upp USB-enheten på datorn? Dessutom, vilket format har videon?

Om ljudet inte fungerar när du ansluter en enhet till din TV kan det bero på att ljudets provfrekvens i videon inte är kompatibel med TV:ns inställningar. Det kan vara värt att kolla igenom manualen för din TV för att se om det finns några specifika krav eller begränsningar gällande ljudformat och sampling rate.

You might be interested:  Space Engineer's Remote Control: A Frustrated Tale of Ineptitude

En annan möjlighet är att testa samma USB-enhet på en dator för att se om den fungerar där. Om den spelar upp utan problem kan det tyda på ett kompatibilitetsproblem mellan enheten och TV:n.

Förutom detta är det också viktigt att ta reda på vilket format videofilen har. Vissa videoformat kanske inte stöds av vissa enheter eller behöver konverteras till ett mer kompatibelt format innan de kan spelas upp korrekt.

Sammanfattningsvis, genom att kontrollera manualen för din TV, testa USB-enheten på en dator och undersöka vilket format videofilen har, bör du kunna få mer information om varför digitalt displayljud inte fungerar korrekt när du ansluter till din TV.

Do you need Realtek audio driver?

Realtek High Definition Audio Driver är en viktig programvara för ljud på Windows-datorer. Den hjälper till att hantera surroundljud, Dolby och DTS-ljudsystem på din dator. Utan denna drivrutin kan ljudet inte fungera korrekt och avinstallering kan leda till allvarliga ljudfel.

Varför fungerar inte mitt NVIDIA-displayljud?

Vad orsakar problem med NVIDIA-ljudet? Enligt en undersökning uppstår detta problem ofta efter att standardljudutgången har ändrats av misstag. Dessutom kan felaktiga eller föråldrade ljuddrivrutiner samt inaktiverade onboard-ljudenheter vara ansvariga för problemet med att NVIDIA-ljudet inte fungerar.

För det första, när den ursprungliga ljudutgången ändras av misstag kan det leda till att NVIDIA-ljudet slutar fungera. Detta kan hända om användaren oavsiktligt väljer en annan enhet som standardljudkälla istället för NVIDIA-enheten.

För det andra, felaktiga eller föråldrade ljuddrivrutiner kan också orsaka problem med NVIDIA-ljuddisplayen. Om drivrutinerna inte är korrekt installerade eller om de behöver uppdateras till senaste versionen kan detta påverka ljudfunktionen och resultera i att ingen signal skickas till displayen.

Slutligen, om onboard-ljudenheten är inaktiverad i datorns inställningar kommer inte heller något ljud att överföras via NVIDIA-displayen. Detta händer ibland när användare tidigare har använt externa högtalare eller headset och glömt aktivera den interna ljudeheten igen.

Sammanfattningsvis beror problemet med att NVIDIAs ljuddisplay inte fungerar oftast på oavsiktliga ändringar av standardljustenheter, felaktiga/föråldrade drivrutiner och inaktiverade onboard-ljudenheter. Genom att korrigera dessa faktorer kan man förvänta sig att ljudet återigen fungerar som det ska via NVIDIA-displayen.

How do I enable NVIDIA HD audio?

1. Högerklicka på skrivbordet och välj ‘Ljudinställningar’. Här får du upp en lista över tillgängliga ljudutgångsenheter, där du ska välja NVIDIA High Definition Audio.

2. Konfigurera ljudformatet genom att klicka på enheten och sedan ändra inställningarna för formatet. Detta kan hjälpa till att anpassa ljudutmatningen efter dina behov.

3. Testa ljudutmatningen genom att spela upp något eller använda testfunktionen i inställningarna. På så sätt kan du kontrollera om det finns några problem med den digitala displayljudanslutningen.

4. Spara ändringarna när allt fungerar som det ska och njut av högkvalitativt ljud via TV:ns eller bildskärmens inbyggda högtalare.

How do I enable NVIDIA audio output?

Följ dessa steg för att verifiera och konfigurera digital ljudutgång från NVIDIA-kontrollpanelen:

3. Kontrollera vilka bildskärmar som kommer att visas som ljudenheter i Windows-ljudinställningarna enligt följande:

Genom att följa ovanstående steg kan du verifiera och konfigurera din digitala ljudanslutning via NVIDIA-kontrollpanelen.