Best Free Pc Games Not On Steam

Att fylla din kundvagn med de bästa gratis Steam-spelen är det perfekta sättet att få ut det mesta av din PC-spelsetup. Kanske har du blivit bortskämd med en sprillans ny dator eller bara vill fylla på i ditt bibliotek; oavsett anledning finns det ingen poäng i att spendera massor av pengar när dessa gratisspel finns tillgängliga att spela redan nu.

Det finns många fantastiska gratis spel på Steam, men detta kan vara både en fördel och en nackdel. Det är lätt att bli överväldigad av det stora utbudet och svårt att avgöra vilka spel som är värda ens tid. Många av spelen på denna lista är också några av de bästa multiplayer- och samarbetsspel för PC, så det kommer definitivt finnas något för alla här.

While there’s no upfront cost, it is important to note that some of these ‘free’ games may have in-game purchases in order to finance the project, so if you truly want a game that comes at no extra cost, it’s important to keep an eye out for microtransactions.

Här är de bästa gratis PC-spelen att spela år 2024, inklusive battle royale-spel, historiska strategi-RPG:er och mer.

Bästa gratis PC-spelen som inte finns på Steam

The Finals är en spännande kamp om dominans i en landskap som du kan förändra och manipulera. Ingen strid är densamma i denna spelshow när du och dina lagkamrater hittar nya sätt att ta hem segern från nederlagets käftar.

Om du letar efter ett nytt spel i stil med Battle Royale för att fylla tiden, bör du kolla in The Finals. Detta gratis spel med fokus på strid sätter olika lag om tre mot varandra när de tävlar om förstaplatsen.

Det finns gott om olika operatörer att välja mellan, samt en miljö som kan ändras efter ditt tycke. Det betyder att ingen strid är densamma, och ditt team kan skickligt skapa en unik spelstil för att övervinna oddsen och vinna. Skicka förstörande kulor mot dina fiender, sätt eld på byggnader eller helt enkelt rasa hela kartan; allt är tillåtet i detta PvP-förstapersonsskjutspel.

I The Finals finns det olika mål som du kan arbeta mot, till exempel att öppna valv och transportera varor till en utbetalningsplats. Många av dessa mål är inspirerade av Capture the Flag.

Denna skjutspel bryr sig verkligen inte om dina känslor; du kommer att bli brutalt slagen i CS2 om du inte vet hur man navigerar det. Men konstigt nog är detta på något sätt roligt. Det pressar dig att bli bättre, och så länge du inte tar förlusterna personligt kommer du förmodligen att klara dig bra till slut.

Efter 20 år av välutformade förstapersonsskjutare har Valve släppt en uppföljare till den berömda Counter-Strike: Global Offensive. CS2 har visat sig vara en intressant uppdatering av den välkända FPS-titeln och förtjänar därmed en plats på vår lista över de bästa gratis Steam-spelen.

Rent mekaniskt sett har spelet blivit polerat och uppdaterat på ett strålande sätt. Tack vare Valves nya motor, Source 2, ser kartorna bättre ut än någonsin tidigare och många nya fysikbaserade funktioner har lagts till. Röken från bomber kan nu trängas igenom av kulor..

CS: GO skins har också blivit portade över, och tack vare de uppdaterade grafikerna ser de bättre ut än någonsin tidigare. Det innebär att alla gamla spelare kan njuta av sina välförtjänta skins i en helt ny ljus.

För nya spelare kan denna konkurrensinriktade skyttespel fortfarande vara svårt att förstå. Som tur är finns det några nya hjälpfunktioner som verkligen underlättar för nykomlingar att komma igång med detta svåra FPS-spel.

You might be interested:  Den bortglömda konversationen: När jag inte visar skickade objekt

Bästa gratis PC-spelen som inte finns på Steam

De framväxande berättelserna och spelarstyrda upplevelserna i EVE Online är unika och mycket engagerande.

EVE Online är ett science fiction MMO med en fantastisk gemenskap som är unik på vår lista över de bästa gratis Steam-spelen. Här kan du uppleva rymdforskning som aldrig tidigare i fantastiska PvP- och PvE-strider, gruvdrift, industri och en blomstrande spelarekonomi.

Det finns massor av sätt att njuta av EVE Online. Du kan vilja gå med i en corporation, arbeta som industriell, infiltrera corporations som spion, utforska nya delar av universum och sälja kartor till högstbjudande eller helt enkelt bli en pirat och spränga alla som kommer för nära i bitar.

Även om inlärningskurvan för detta MMO kan vara ganska brant, är det gratis att spela och enkelt att ladda ner, så det finns ingen nackdel med att bara prova på det. För en unik spelupplevelse är EVE Online definitivt värt ett försök.

Bästa gratis PC-spelen som inte finns på Steam: War Thunder

Om du gillar militära fordon, flygplan och sjöfartyg så är detta MMO precis vad du letar efter. Det är också lätt att komma igång med, så länge du är villig att lägga ner lite arbete kommer War Thunder att belöna dig.

War Thunder är en av de mest omfattande MMO-spelen på marknaden och det faktum att det är gratis med en lätt inlärningskurva innebär att det finns nästan ingen anledning att inte ge detta spel ett försök.

Du kan samarbeta i fängslande strider till lands, i luften eller till sjöss och med över 2 000 fordon att välja mellan finns det massor av alternativ så att du kan hitta det som passar dig bäst. Om PvP inte är din grej finns det ändå utmärkt PvE-innehåll att njuta av.

Du kan delta i fantastiskt genomförda historiska slag och enskilda uppdrag. Det finns till och med enastående anpassat innehåll som delas på War Thunder Live, med möjligheten att tjäna riktiga pengar genom Revenue Share Partner System.

This is an excellent strategy game if you’re a historical buff. Getting to experience the turmoil of Europe during the Dark Ages is fun, engaging, and delightfully difficult.

Vi har alla fantiserat om hur det skulle vara att vandra runt i Europa under medeltiden. Med Crusader Kings II kan du göra just det genom att spela som en kristen herre som strävar efter att expandera och bevara sin dynasti samtidigt som hela kontinenten är i kaos. Men det är inte bara inkräktare du behöver oroa dig för. Dina vasaller och hovmän smider också planer mot dig..

Du kommer också att införa lagar, skapa vänskap med andra adelsmän och försvara din religion mot kättare. Oavsett vilket beslut du fattar, kom ihåg att detta är ett strategispel. Så även de minsta besluten kan påverka om din dynasti överlever mörka tider eller inte.

Om du är sugen på att spela med vänner, har detta spel en konkurrenskraftig multiplayer-läge. Så du kan spela med upp till 32 andra spelare, vilket gör det till ett av de bästa gratis Steam-spelen om du vill spendera kvalitetstid med nära och kära.

Det finns alltid något nytt att njuta av med denna MOBA. Med miljontals spelare världen över, över 100 hjältar och regelbundna uppdateringar för att förbättra spelupplevelsen, in-game-funktioner och hjältarna har DOTA 2 fått ett eget liv.

DOTA 2 är en av de mest spelade titlarna på Steam, vilket innebär att dess plats på denna lista över bästa gratis Steam-spel är mer än välförtjänt. Miljontals spelare loggar in på detta online-co-op-spel varje dag och lyckas fortfarande upptäcka nya saker.

Trots att spelet utspelar sig på en och samma krigsscen, är ingen match den andra lik. Detta beror till stor del på det varierade urvalet av hjältar med olika förmågor och kraftfulla föremål. DOTA 2 har ett gott rykte för att låta spelarna uttrycka sin egen spelstil, vilket är en stor fördel för alla.

Det ger också en fantastiskt jämlik spelplan för alla eftersom alla har samma tillgång till hjältar. Spelare kan även samla kosmetiska föremål och roliga tillägg för hjältarna, men det är verkligen bara grädden på moset. Allt du behöver för att njuta av denna titel ges till dig innan du ens går in i en match, så det är definitivt värt att ge DOTA 2 ett försök.

You might be interested:  Jag är den mystiska kartan som inte avslöjar platsnamn

Apex Legends är en fantastisk hjälteskjutare som kontinuerligt tas om hand och uppdateras med förbättringar av spelupplevelsen. Om du är sugen på ett snabbt tempo och intressant historia, då är detta spelet för dig.

Det råder ingen brist på val när det gäller hjälte-shooters nuförtiden. Men även med de otaliga andra spelen som finns inom genren, lyckas Apex Legends utan ansträngning ta sig in på vår lista över bästa gratis Steam-spel.

Du kan uppleva strategiskt lagspel med innovativa mekanismer och förmågor, samt djup och intressant bakgrundshistoria för varje karaktär som lysande utvecklar dem. Apex Legends-universumet är rikt på berättelser också, och det tillförs ständigt nytt innehåll vid varje ny säsong.

Det här är ett fantastiskt spel om du vill umgås med vänner eller bara koppla av, luta dig tillbaka och träffa prickar.

Bästa gratis PC-spelen som inte finns på Steam

Warframe erbjuder enorma öppna världar med ett omfattande interplanetärt system och intensiva strider som är otroligt engagerande.

Ett annat exempel på ett fantastiskt gratis spel som inte finns på Steam är Warframe – en online melee-brawler/skjutare som har utvecklats till ett av de mest underhållande spelen på PC.

Ge dig kontroll över en rymdninja beväpnad med ett svärd (ja, det är lika coolt som det låter), spelet känns som en blandning av For Honor och Destiny 2, med spellägen som erbjuder både PvE- och PvP-matcher för att hålla dig engagerad. Det finns till och med en storyläge, och det är faktiskt ganska roligt, vilket ger spelarna ett bra sätt att komma igång med spelets pågående lore.

Utvecklaren Digital Extremes är fortfarande dedikerad till att uppdatera Warframe och rullar ut regelbundna uppdateringar och evenemang som erbjuder nya uppgraderingar och expansioner. Här finns bokstavligen hundratals timmar att njuta av, och tack vare en aktiv community finns det gott om hjälp för att lära sig bli bra på spelet.

Bästa gratis datorspel som inte finns på Steam: SCP: Secret Laboratory

Det här flerspelaröverlevnadsskräckspelet är riktigt roligt att spela tillsammans med vänner. Genom åren har det uppdaterats och finslipats till perfektion, så nu är det inte bara roligt att spela utan ser också bra ut.

SCP: Secret Laboratory är ett kreativt och engagerande multiplayer-överlevnadsskräckspel. Detta spel finns med på vår lista över de bästa gratis Steam-spelen och har en blomstrande community som fortsätter att stötta spelet.

Trots att det finns fasta roller och uppdrag att slutföra är ingen spelomgång densamma tack vare alla möjligheter och kreativa lösningar som spelarna kan komma på för att överleva anläggningen.

Om du är sugen på lite kaotiskt bus med vänner eller ensam, då är SCP: Secret Laboratory ett mycket bra val. Spelet har också tillgång till den vackert utformade världen av SCP, så det finns massor av fantastiskt innehåll att hämta inspiration från framöver.

Bästa gratis datorspelet någonsin?

I följande lista finns några populära spel att utforska:

– Raid: Shadow Legends

– Genshin Impact

– Honkai Star Rail

– World of Tanks

– War Thunder

– War Robots

– World of Warships

och fler objekt.

De bästa gratis PC-spelen som inte finns på Steam: Så skapade vi vår lista

Det är ingen överraskning att vi på TRG spenderar mycket tid med att spela spel, så att hitta nya spel som inte kostar något är alltid ett plus. Vi har också turen att ha en team av författare med varierande smaker och preferenser, vilket innebär att vi alla kan rekommendera spel till varandra.

Vi är också vana att granska spel på ett rättvist och ärligt sätt. Vi är stolta över att ta hänsyn till allt när vi utvärderar spel, och titlarna på denna lista är inget undantag.

Om du är ute efter fler fantastiska spel, men på konsol, så se till att kolla in vår lista över de bästa PS5-spelen.

Få de bästa erbjudandena direkt till din inkorg, tillsammans med nyheter, recensioner, åsikter och analyser från TechRadar-teamet.

Jess är en före detta skribent på TechRadar Computing, där hon täckte alla aspekter av Mac- och PC-hårdvara, inklusive PC-spel och tillbehör. Hon har intervjuats som expert inom branschen för BBC, och även om hennes utbildningsbakgrund var inom proteser och modelltillverkning är hennes sanna passion teknik och hon har byggt ett flertal stationära datorer under de senaste 10 åren för spel och innehållsskapande. Jess är nu journalist på The Verge.

You might be interested:  Min andra hårddisk syns inte

What is the number one PC game

I februari 2024 var Fortnite det mest spelade PC-spelet. Fortnites placering förändrades inte och landade på förstaplatsen som det populäraste spelet bland dator- och laptopspelare. Större delen av topp 10-listan förblev densamma som föregående månad, men Counter-Strike 2 & GO hoppade upp flera platser och hamnade på fjärde plats.

P.S. Det är imponerande att se hur Fortnite fortsätter att dominera spelvärlden!

Is PC gaming free?

Det finns goda nyheter för dig som tror att en kvalitativ spelupplevelse bör kosta åtminstone något. Det är nämligen inte helt sant. Från Apex Legends till Valorant kommer du att upptäcka att några av de bästa battle royale-spelen faktiskt är gratis att spela för alla med en PC.

P.S. Glöm inte bort andra populära gratis PC-spel som Fortnite, Warframe och Dota 2, som också erbjuder fantastiska spelupplevelser utan kostnad!

Steam removed a game

Trots sin bekvämlighet erbjuder inte Steam alla videospel som finns tillgängliga. Vissa titlar släpps aldrig på plattformen och vissa spel tas bort från Steam av olika anledningar. Det kan finnas flera skäl till varför ett spel inte finns på Steam. En möjlig anledning är att utvecklarna kanske har valt att distribuera spelet genom andra kanaler eller butiker för att nå en bredare publik eller för att undvika de begränsningar och krav som följer med Steams distributionsplattform.

En annan faktor kan vara licensieringsproblem, där rättighetsinnehavaren kanske har beslutat att inte göra spelet tillgängligt på Steam av olika skäl, såsom exklusiva avtal med andra digitala distributionsplattformar.

Vidare kan det också finnas tekniska hinder som gör det svårt eller omöjligt för vissa spel att fungera korrekt på Steams systemkrav eller infrastruktur. I dessa fall väljer utvecklarna antingen att erbjuda sina spel via egna webbplatser eller använda alternativa distributionstjänster.

Sammanfattningsvis är det viktigt att komma ihåg att även om Steam är den mest populära digitala distributionsplattformen för PC-spel, finns det fortfarande många fantastiska gratis PC-spel som du kan njuta av utanför Steams ekosystem.

PC gaming is free because it offers a wide range of games and entertainment options without any cost

Den verkliga anledningen är att vi inte har administratörsnivå tillgång till konsoler, så vi kan inte bara göra det själva. Konsoler är låsta ner, så vi måste förlita oss på tillverkarna för att erbjuda ett system. De kommer inte ge upp den intäkt det genererar.

P.S. Detta innebär också att spelutvecklare och distributörer har mindre kontroll över vilka spel som släpps på konsolplattformar jämfört med PC-plattformen där de kan distribuera sina spel fritt utan hinder från tredje part.

Skriv gärna om ifall du vill ha mer information eller specifika exempel!

Det roligaste spelet gratis

1. Fortnite – Ett populärt battle royale-spel där spelare kämpar mot varandra för att vara den sista överlevande.

2. Apex Legends – Ett annat battle royale-spel med unika karaktärer och fokus på lagbaserad strategi.

3. Fall Guys – Ett familjevänligt och roligt spel där spelare tävlar i olika hinderbanor för att vinna finalen.

4. Honkai: Star Rail – Ett rymdfantasy-RPG med gacha-element, perfekt för fans av rollspel och äventyr.

5. Marvel Snap – En kortsamlingsspel där du kan använda dina favoritkaraktärer från Marvel-universumet i strider.

6. League of Legends – En teambaserad tävling där spelare försvarar sin bas och kämpar mot fiender i intensiva matcher.

7. The Sims 4 – En social simulator där du kan skapa och styra virtuella människors liv.

Dessa spel erbjuder underhållning inom olika genrer, från actionfyllda strider till avkopplande simuleringar, utan att behöva spendera pengar på dem!

No, CSGO 2 is not free

Ja, Counter-Strike 2 är gratis för CS:GO-ägare. Det är en kompletterande uppgradering och dina vapenskins kommer också att överföras till CS2. Om du äger CS:GO kan du njuta av den nya versionen utan extra kostnad.

P.S. Glöm inte att kolla in de andra spelen som finns tillgängliga gratis på Steam!