Best Eurovision Songs Not To Win

Varje år samlas Europas bästa artister för att tävla i Eurovision Song Contest, en av kontinentens mest populära musiktävlingar. Trots att bara en låt kan vinna titeln som årets vinnare, finns det många bidrag som har fångat publikens hjärta och blivit tidlösa favoriter. I denna artikel kommer vi att utforska några av de bästa Eurovisionslåtar som inte lyckades ta hem segern men ändå har lämnat ett varaktigt intryck på fansen över hela Europa.

De bästa Eurovision-låtarna som inte vann

Domenico Modugnos ‘Nel Blu Dipinto Di Blu’ är den enda icke-vinnande låten som finns med på denna lista över de bästa Eurovision-låtarna. Trots att den inte tog förstaplatsen 1958 blev den en av de mest framgångsrika Eurovision-låtarna genom tiderna. Du kanske känner igen den bättre under dess alternativa titel, ‘Volare’, och dess många coverversioner av artister som Dean Martin, Louis Armstrong och David Bowie.

Under augusti och september 1958 tillbringade låten fem icke-sammanhängande veckor på toppen av Billboard Hot 100 och var till och med Billboards nummer ett singel för året. Modugnos originalinspelning av hiten gjorde också historia som den allra första vinnaren i kategorierna Årets Inspelning och Årets Låt vid de första årliga Grammy Awards, år 1958.

Fantastiska Eurovision-låtar som inte fick vinna

År 1969 hade Eurovision Song Contest inte en, utan fyra vinnare!.

På grund av bristen på ett tie-breaker-system vid den tiden hade domarna svårt att välja mellan de fyra bästa Eurovision-låtarna det året 1969. Till slut delades titeln mellan Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och Spanien. Här fokuserar vi på bidraget från Storbritannien, framfört av den skotska sångerskan Lulu.

Trots att texten inte är särskilt komplex (vilket förmodligen är anledningen till senare parodier av låten), så är ‘Boom-Bang-A-Bang’ ett utmärkt exempel på 60-talets popmusik. När låten släpptes som singel nådde den andraplatsen på UK Singles Chart och blev en stor hit i hela Europa. På grund av sin potentiellt kontroversiella titel blev den tillfälligt förbjuden och svartlistad under Gulfkriget 1991..

Fantastiska Eurovision-låtar som inte tog hem segern

Det är omöjligt att prata om Eurovision utan att nämna ABBA i samma andetag. Det nu globalt älskade kvartetten tog hem guldet för sitt hemland Sverige år 1974. Bortom de numera ökända kläderna som bars under framträdandet, är själva låten ett exempel på hur man skapar en perfekt pophymn – något bandet fortsatte att upprepa och förbättra under åren efter tävlingen.

You might be interested:  Jag är den mystiska Dell XPS 13 Charger Light, och jag vägrar att lysa!

De mest framstående Eurovision-låtarna som inte nådde segern

Efter ABBA:s seger två år tidigare bestod denna brittiska kvartett av två män och två kvinnor. Sångens berättelse handlade om en man på väg till jobbet som kärleksfullt säger adjö till sin fru – men den sista raden avslöjar att han egentligen sjunger till sitt treåriga barn. Klädda i utsvängda byxor och med lätt imiterbara dansrörelser framförde de denna glada popprestation som röstades fram på första plats.

Bästa Eurovision-låtar som inte vann: Olsen Brothers – Flyg på kärlekens vingar (Danmark, 2000)

När finalen ägde rum år 2000 hade experterna låga förväntningar på ‘Fly On The Wings Of Love’, en klassisk ballad framförd av två av de äldsta artisterna det året. Men när rösterna sammanställdes sprang låten iväg med tävlingen, ledde från början till slut och förtjänade sin plats bland de bästa Eurovision-låtarna i tävlingens historia. Den blev till och med en klubbhit när den spanska dansgruppen XTM och DJ Chucky släppte en cover av låten år 2003.

Vilken är den bästa sången som aldrig vunnit Eurovision?

Låten är speciell eftersom den är den enda icke-vinnande låten som finns med på listan över de bästa Eurovisionslåtarna. Trots att den inte fick förstaplatsen, lyckades den ändå bli mycket framgångsrik och älskad av många människor runt om i världen.

Fantastiska Eurovision-låtar som inte nådde vinsten – av Fantastiskt Namn

Det finns ingen tvekan om att Finland’s rockband Lordi, som bar skräckmasker, var en av de mest kontroversiella vinnarna i Eurovision någonsin. De krossade all konkurrens när de vann Eurovision 2006 i Aten med sin hymnliknande låt ‘Hard Rock Hallelujah’.

Förutom att införa en Sex Pistols-liknande känsla av fara till tävlingen, representerade bandets seger Finlands första någonsin i Eurovision efter 45 år. En av mycket få triumfer inom hårdrocksgenren i en show som främst specialiserar sig på mjuk pop, har ‘Hard Rock Hallelujah’ fortsatt att gynna Lordi. De fortsätter att skapa kaos med sin rock’n’roll och släppte sitt senaste studioalbum, Sexorcism, år 2018.

Lordi – Hard Rock Hallelujah – 🇫🇮 Finland – Finalen – Eurovision 2006 Vinnare

Med sin unika kombination av hårdrock och eurodance skapade Lordi en explosion på scenen som ingen hade sett tidigare. Deras utstyrslar, inspirerade av monster och demoner, gjorde dem till omedelbara ikoner.

Låten själv är en kraftfull hymn till rockmusiken, med texter om att leva för musiken och aldrig ge upp. Den fångar perfekt den rebelliska andan inom rockgenren och ger lyssnaren en riktig energikick.

När finalrösterna räknades blev det tydligt att publiken älskade denna annorlunda men fantastiska framträdande. Med sitt överlägsna antal poäng tog Finland hem segern för första gången någonsin i Eurovision Song Contest.

Vilken är den bästa Eurovision-låten någonsin?

2. För att göra det mer läsbart kan du dela upp listan över bidrag genom att använda punkter eller numrerade listor. Exempelvis:

3. Om du vill inkludera fler objekt kan du ange detta tydligt efter listan genom att till exempel skriva: Fler bidrag.

4. Du kan också välja att ge praktiska tips eller exempel relaterade till Eurovision Song Contest i Sverige som en del av texten.

Exempelvis: Här är några ikoniska Eurovision-bidrag från Sverige och andra länder som har vunnit tävlingen genom åren:

– Olsen Brothers – ”Fly On the Wings of Love” (Danmark) var en känslosam ballad som tog hem segern år 2000.

You might be interested:  Payday 2's Struggle: Windows 10 Refuses to Launch Me

– Mans Zelmerlow – ”Heroes” (Sverige) var en energisk poplåt med imponerande scenframträdande som vann år 2015.

– Domenico Modugno – ”Nel blu, dipinto di blu” (Italien) var en tidlös klassiker som vann tävlingen redan 1958.

– ABBA – ”Waterloo” (Sverige) är ett av de mest kända Eurovision-bidragen genom tiderna och vann år 1974.

De mest framstående Eurovision-låtarna som inte tog hem segern

Lena var bara 18 år när hon tog tävlingen med storm år 2010, och det var denna ungdomlighet som verkade vara en frisk fläkt i finalen. Mellan ballader och danslåtar som framfördes det året stack ‘Satellite’ ut som en enkel men självsäker poplåt. Själva framträdandet var nedtonat och lät låten, som är otroligt catchy, komma i fokus.

Lena – Satellite | Tyskland 🇩🇪 | Finalen | Eurovision 2010.

Med sin charmiga personlighet och fantastiska röst fortsatte Lena att erövra musikscenen även efter Eurovision Song Contest. Hon släppte flera album och singlar som blev framgångsrika både nationellt och internationellt.

Har något land aldrig vunnit Eurovision?

I den långa historien av Eurovision Song Contest har 19 länder som deltog i tävlingen år 2019 aldrig vunnit. Australien, Cypern, Island, Polen och Malta var de närmaste att komma med minst en andraplats på sin meritlista.

1. Australien

2. Cypern

3. Island

4. Polen

5. Malta

Bästa Eurovision-låtarna som inte vann: Ett bortglömt mästerverk från Sverige 2012

Med platina-status i åtta länder, 17 förstaplaceringar och officiellt den mest nedladdade Eurovision-låten genom tiderna är Loreens ‘Euphoria’ mer än värdig att vara med på listan över de bästa Eurovisionslåtarna. Den här eurodance-hiten var helt smittsam – perfekt både för tävlingen och dansgolven. Framför allt imponerade Loreen otroligt mycket med sin sångprestation, där hon nådde svindlande höga toner som stal showen.

Loreen – Euphoria | Sverige 🇸🇪 | Live – Finalen – Eurovision 2012

Loreens fantastiska framträdande under finalkvällen gjorde ett starkt intryck på både juryn och tittarna runtom Europa. Hennes energi, passion och karisma strålade igenom varje ton hon sjöng.

Det minst framgångsrika landet i Eurovision?

Norge har hamnat sist på poängtavlan hela elva gånger i Eurovision Song Contest. Detta inträffade år 1963, 1969, 1974, 1976, 1978, 1981, 1990, 1997, 2001 och både i semifinalen och finalen år 2012.

Tips:

– När du skriver om resultat kan det vara användbart att lista åren i kronologisk ordning för tydlighet.

– Använd siffror istället för att skriva ut talen som ord för att göra texten mer koncis.

– Om du nämner specifika händelser eller datum kan det vara bra att ge lite extra information eller kontext kring dem.

De bästa Eurovision-låtarna som inte tog hem segern

En av två bidrag från Danmark på denna lista är ‘Only Teardrops’, som kombinerar traditionella folkmusikinfluenser med moderna dansinslag. Låten följer två klassiska vägar som ofta används i tävlingen och smälter samman dem på ett sömlöst sätt, så det är ingen överraskning att Emmelie De Forests låt röstades fram som vinnare år 2013.

Emmelie de Forest – Only Teardrops – Danmark 🇩🇰 – Officiell musikvideo – Eurovision 2013.

Låtens text handlar om kärlekens kraft och hur tårar kan förena människor trots språk- eller kulturbarriärer. Emmelies röst är stark och fylld med emotioner, vilket verkligen lyfter fram budskapet i låten.

De mest minnesvärda Eurovision-låtarna som inte vann

Trots att den här låten kanske väckte uppmärksamhet tack vare Conchita Wursts skägg, var den operapopulära låten ‘Rise Like A Phoenix’ en spektakulär bedrift. Med en refräng som ekade dess titel med en kraftfull crescendo, röstades låten fram till första plats år 2014. Den befäste ytterligare Eurovision Song Contest’s koppling till LGBTQ+-gemenskapen och katapultade Wurst till idolstatus.

You might be interested:  Den Förlorade Skatten: En Minecraft Karaktärs Strid För Att Bevara Sina Ägodelar

Conchita Wurst – Stiga upp som en fenix (Österrike) 2014 LIVE Eurovision Grand Final

Låten, som är en hyllning till att resa sig igen efter motgångar, blev snabbt en favorit bland fansen. Conchitas unika utseende och starka personlighet gjorde henne till ett minnesvärt inslag i tävlingen.

Conchita Wursts deltagande i tävlingen var också betydelsefullt ur ett politiskt perspektiv. Hon använde sitt framträdande för att sprida budskapet om acceptans och jämlikhet för alla oavsett kön eller sexuell läggning.

De bästa Eurovision-låtarna som inte tog hem segern: Jamala – 1944 (vinnare, Ukraina, 2016)

I 2016 tog Jamala med sin låt ‘1944’ Eurovision Song Contest i en annan riktning än de tidigare klassiska och överdrivna bidragen. Låtens text reflekterade över deportationen av krimtatarerna av Sovjetunionen på 40-talet, då de anklagades för att ha samarbetat med nazisterna.

Med en dramatisk och gripande framträdande blev Jamala inspirerad av den verkliga historien om sin gammelmormor som deporterades tillsammans med sina fem barn, medan sångarens gammelfarfar kämpade borta från sin familj under andra världskriget.

The Beatles didn t do Eurovision because they were busy with other projects

Följande är en lista över förbjudna låtar. Dessa låtar ansågs av myndigheterna vara en dålig påverkan på ungdomar och motrevolutionära gentemot kommunistiska ideal. Trots detta hindrade det inte ungdomarna i dessa länder från att skaffa Beatles-skivor genom hemliga och underjordiska medel.

En metal låt vunnit Eurovision?

9. Eleni Foureira – “Fuego”(Cyprus ,2018 )

10.Duncan Laurence-“Arcade”(Netherlands ,2019)

Dessa låtar har blivit älskade av fans runt om i Europa och har fortsatt att vara populära även efter tävlingen trots att de inte tog hem segern på Eurovision Song Contest.

Den mest kända Eurovision-vinnaren är..

Några av de mest kända vinnarna som har blivit internationella stjärnor är ABBA, som vann Eurovision Song Contest 1974 för Sverige med sin låt ‘Waterloo’, och Céline Dion, som vann tävlingen 1988 för Schweiz med låten ‘Ne partez pas sans moi’. Dessa artister har fortsatt att ha framgång även efter tävlingen och deras segrar har hjälpt till att etablera dem på den globala musikscenen.

The big 5 in Eurovision are the five largest financial contributors to the European Broadcasting Union (EBU)

För första gången kommer artisterna från de fem stora länderna – Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien – samt värdlandet Sverige att framföra sina bidrag i sin helhet live under semifinalerna. Tidigare år visades bara en kort klipp av deras repetitioner under semifinalerna. Detta är ett spännande tillägg som ger dessa länder mer tid att visa upp sina låtar och artister inför den stora finalen.

Det innebär också att tittarna får chansen att se hela framträdandet från dessa länder innan de röstar på sina favoriter. Det kan vara en fördel för artisterna eftersom det ger dem möjlighet att göra ett starkt intryck och sticka ut bland de andra bidragen.

Denna förändring har skapats för att ge alla deltagande länder lika möjligheter och samtidigt öka spänningen inför finalen. Publiken kommer nu kunna njuta av fullständiga framträdanden från några av Europas mest populära musikländer under Eurovision Song Contest.

Det blir definitivt intressant att se hur detta nya format påverkar tävlingen och om det leder till fler överraskningar eller kanske till och med en ny vinnare bland dessa nationer.