C Drive Not Showing Up In Disk Defragmenter Windows 10

När du försöker använda Diskdefragmenteringsverktyget i Windows 10 kan det hända att din C-enhet inte visas som ett alternativ för defragmentering. Detta kan vara frustrerande eftersom en fragmenterad hårddisk kan leda till långsammare prestanda och längre laddningstider. I denna artikel kommer vi att titta på några möjliga orsaker till varför din C-enhet inte syns i Diskdefragmenteraren och hur du löser problemet.

Varför syns inte hårddisken i Optimering av enheter?

Vad är orsaken till att hårddisken inte visas i Optimize Drives? Enligt användarrapporter kan problemet uppstå när man optimerar en extern hårddisk, USB eller C-enhet. Den främsta anledningen till problemet är relaterat till en korrupt enhet.

Om du stöter på problemet att den externa hårddisken inte visas i Optimize Drives kan detta bero på en inkompatibel filsystem eller konfliktande enhetsbokstav med Windows-systemet. Oroa dig inte, här sammanfattar vi 4 effektiva sätt att lösa problemet.

Varför visas inte C-enheten i Windows 10?

Detta indikerar vanligtvis att det finns ett problem med en enhets formatering. För en ny enhet kan detta helt enkelt betyda att enheten aldrig har initialiserats. Så initiera och formatera den. Den kommer nu att visas i Utforskaren.

– Problemet beror oftast på formateringen av enheten.

– För nya enheter kan problemet bero på bristande initialization.

– Lösningen är att initiera och formatera enheten.

– Efter detta kommer den synas i Utforskaren.

Lösning för att åtgärda problemet med hårddisken som inte visas i Optimize Drives

Hur du åtgärdar problemet med att C-enheten inte visas i Optimize Drives Windows 10/11? Låt oss prova följande 4 metoder en efter en tills problemet är löst.

Hårddisken syns inte i Diskdefragmenteringen i Windows 10

Det första steget du bör göra är att kontrollera om det finns några fel på hårddisken. Om det finns många dåliga sektorer eller filsystemfel på disken kan du stöta på problem med att hårddisken inte visas i Optimize Drives. Så här gör du för att kontrollera detta:

Step 1. Type cmd in the search bar, and then right-click the Command Prompt app and select Run as administrator from the context menu.

You might be interested:  Jag är Vandraren, och jag är inte vilse

Steg 2. I det förhöjda kommandotolksfönstret skriver du följande kommando och trycker på Enter. Skriv sedan Y och starta om din dator för att reparera enheten nästa gång systemet startar om. Här behöver du ersätta C: med bokstaven för den enhet som du vill kontrollera.

När du är klar, kör Defragmenter igen och kontrollera om Optimize Drive inte visar C-enheten.

Ibland kan CHKDSK-verktyget fastna på olika fel, som till exempel ‘CHKDSK kan inte köras på grund av nyligen installerad programvara’, ‘CHKDSK fungerar inte’, ‘CHKDSK skrivskyddat fel’ osv. Under sådana omständigheter rekommenderar vi starkt att du använder en professionell diskkontrollant – MiniTool Partition Wizard för att kontrollera hårddiskfel.

Denna kraftfulla partitionsprogramvara kan kontrollera fel på hårddisken, förlänga/ändra storlek/flytta/kopiera/formatera partitioner, konvertera FAT32 till NTFS utan datatap och migrera operativsystemet till en SSD. Här är hur du använder den.

MiniTool Partition Wizard Free är ett program som kan användas för att hantera partitioner på din dator. Du kan använda det för att skapa nya partitioner, ändra storleken på befintliga partitioner eller ta bort oönskade partitioner.

Programmet är gratis att använda och erbjuder enkel navigering genom sin intuitiva gränssnitt. Det finns också avancerade funktioner tillgängliga för mer erfarna användare.

En av de viktigaste funktionerna i MiniTool Partition Wizard Free är dess förmåga att reparera felaktiga partitionstabeller eller återställa förlorad data från korrupta partitioner. Detta kan vara särskilt användbart om du har problem med din C-enhet som inte visas i Diskdefragmentering i Windows 10.

För att ladda ner MiniTool Partition Wizard Free behöver du bara klicka på nedladdningslänken ovanför. Programmet kommer då automatiskt installeras på din dator och du kan börja utforska dess olika funktioner.

Kom ihåg att alltid vara försiktig när du arbetar med diskpartitionerna eftersom felaktig hantering kan leda till permanent dataloss. Se till att göra en backup av alla viktiga filer innan du gör några ändringar i dina partitioner.

Sammanfattningsvis är MiniTool Partition Wizard Free ett kraftfullt verktyg för att hantera partitioner på din dator. Det kan vara särskilt användbart om du har problem med din C-enhet som inte visas i Diskdefragmentering i Windows 10. Ladda ner programmet och utforska dess olika funktioner för att se hur det kan hjälpa dig att lösa dina partitionrelaterade problem.

Step 1. Launch the MiniTool program to enter its main interface, and then select the drive that you want to check and click on Surface Test from the left panel.

You might be interested:  Do Not Go Gentle Into That Good Night

Step 2. Click on Start Now and wait for the process to complete. If any blocks are marked with red color, it indicates that your hard drive is getting failing. Then you may consider replacing it with a new one.

C-enheten visas inte i Diskdefragmentering Windows 10

Om du stöter på att din externa hårddisk/USB inte visas i Optimize Drives kan det bero på att enhetsbokstaven är samma som en av enheterna i Windows. I så fall behöver du ändra enhetsbokstav. Öppna Diskhantering genom att trycka på Win + X-tangenterna och välja det, högerklicka på enheten och välj Ändra enhetsbokstav och sökväg, klicka på Ändra och välj en ny enhetsbokstav, sedan klickar du OK.

Om du stöter på problemet att ändra enhetsbokstav är gråmarkerat behöver du inte oroa dig. MiniTool Partition Wizard kan också hjälpa dig att enkelt ändra enhetsbokstäver på Windows 10/11. Efter det kan du använda defragmenteringsverktyget igen och se om problemet med att den externa hårddisken inte visas i Optimize Drives har försvunnit.

C-enheten visas inte i Diskdefragmenteraren i Windows 10

Om C-enheten inte visas i Optimeringsverktyg när du använder Utforskaren kan du försöka köra defragmenteringskommandot via Kommandotolken. För att göra detta:

Step 1. Open the elevated Command Prompt window again.

Step 2. Type the defrag c: /A command and press Enter to analyze the fragmentation status of your C drive on the hard disk. Note that replace the c with the drive that you want to analyze.

Steg 3. Om enheten är fragmenterad kan du fortsätta att köra kommandot defrag c: /U /V. Därefter kommer kommandot att utföra defragmenteringsoperationen på din C-enhet.

If you want to defrag an SSD , run the defrag c: /L /O command instead, which can instruct defrag to run a trim command once the operation completes and to run the proper optimization for your media type.

C-enheten visas inte i Diskdefragmenteraren i Windows 10

Om inga av de tidigare metoderna kan lösa problemet med att den externa hårddisken/USB-enheten inte visas i Optimize Drives, kan du överväga att formatera enheten till ett filsystem som Windows stöder. Men detta kommer att radera all data på enheten, se till att säkerhetskopiera all viktig data innan du fortsätter.

Steg 1. Tryck på Win + R tangenterna för att öppna dialogrutan Kör, skriv diskpart i den och tryck sedan på Enter. Klicka sedan på Ja för att bekräfta ytterligare.

Steg 2. Skriv följande kommandon i ordning och tryck på Enter för att formatera enheten.

 • list disk
 • select disk x (ersätt x med numret för disken som innehåller den krypterade volymen)
 • list partition
 • < li > select partition x (ersätt x med det krypterade partitionsnumret) < li > format fs = ntfs quick .

  När du är klar, starta om datorn och se om problemet med att C-enheten inte visas i Diskdefragmenteringen löses. Om du har andra effektiva lösningar på problemet, vänligen lämna dem i kommentarsfältet nedan.

  My internal hard drive not showing up in Disk Management Windows 10

  Speciellt för Windows 10 eller 11 kan problem med din SATA-drivrutin orsaka att HDD-en inte visas i diskhanteringen. Börja med att ladda ner SATA-drivrutinen baserat på tillverkaren och modellen av ditt moderkort. Installera sedan drivrutinen och starta om din laptop/dator för att kontrollera disken igen.

  Det är viktigt att notera att detta bara gäller användare som har en traditionell hårddisk (HDD) och inte en SSD (Solid State Drive). Om du har en SSD kommer den vanligtvis inte att visas i diskdefragmenteringen eftersom det inte behövs för dessa enheter.

  Om du fortfarande har problem efter att ha installerat rätt SATA-drivrutin, kan det vara värt att kontrollera om disken syns i BIOS-inställningarna. Du kan komma åt BIOS genom att trycka på en specifik tangent vid uppstarten av datorn (vanligtvis F2 eller Delete).

  Sammanfattningsvis, om din HDD inte visas i diskhanteringen på Windows 10 eller 11, bör du börja med att ladda ner och installera rätt SATA-drivrutin för ditt moderkort. Starta sedan om datorn och kontrollera om disken dyker upp igen. Om problemet kvarstår kan det vara värt att undersöka BIOS-inställningarna eller söka professionell hjälp.

  C drive defragmented?

  Defragmentering av C-enheten kan ta några minuter till timmar att slutföra. Tiden beror på storleken på C-enheten och hur fragmenterad den är. Under defragmenteringsprocessen kan du fortfarande använda din dator.

  1. Defragmentering av C-enheten innebär att organisera filerna på din dators hårddisk för att göra den snabbare.

  2. Det tar olika lång tid beroende på hur mycket information som finns lagrad och hur utspridd den är.

  3. Du kan fortsätta använda din dator medan defragmenteringen pågår, det kommer inte störa dig eller orsaka problem.

  How to Defragment C drive in Windows 10?

  För att hitta Diskdefragmentering i Windows 10, följ dessa steg:

  3. Välj den disk som du vill optimera.

  C drive not showing up

  P.S. Om du behöver hjälp med hur du ändrar enhetsbokstaven kan jag gärna ge dig mer information om det också!