Aux Jack Not Working On Laptop

Har du någonsin upplevt problem med att din aux-ingång på din laptop inte fungerar som den ska? Det kan vara frustrerande när du försöker ansluta hörlurar eller externa högtalare och inte får något ljud. I denna artikel kommer vi att undersöka vanliga orsaker till varför aux-jacket kanske inte fungerar på din laptop och ge dig några möjliga lösningar för att åtgärda problemet. Läs vidare för att få värdefulla tips om hur du kan få igång ljudet igen!

Hur aktiverar jag aux på min laptop?

Detta kommer att ta dig till inställningarna för ljud och mikrofoner på din laptop. Här kan du ändra vilken enhet som används för inspelning av ljud, inklusive din aux jack.

Om du har flera olika ingångsenheter anslutna till din laptop, kan det vara så att den inte automatiskt väljer rätt enhet. Genom att följa dessa steg kan du manuellt välja den önskade ingångsenheten och se om detta löser problemet med din aux jack.

Lösningar för att fixa problem med hörlursuttaget på en laptop

Här är 9 lösningar som har hjälpt andra användare att lösa problemet med hörlurarna som inte fungerar på en bärbar dator med Windows 10, 8.1 och 7. Arbeta dig bara nedifrån och upp tills problemet är löst.

För att lösa problemet med en icke fungerande aux-uttag på din laptop kan du följa dessa steg:

1. Kontrollera att hörlurarna är ordentligt inkopplade.

2. Se till att volymen är tillräckligt hög för att kunna höras.

3. Undersök om problemet ligger hos hörlurarna genom att testa dem på en annan enhet.

4. Uppdatera ljuddrivrutinen för ditt system.

5. Ställ in hörlurar som standardljudenhet i inställningarna.

6. Ändra ljudformatet och se om det gör någon skillnad.

7. Avinstallera IDT-ljudenheten och installera den igen, om sådan finns på din laptopmodell.

8. Rengör aux-uttaget noggrant från eventuell smuts eller damm som kan blockera kontakten mellan uttaget och kabeln.

9.Switch to a Chromebook (Byt till en Chromebook) – Om ingenting annat fungerar kan du överväga att använda en annan typ av bärbar dator, t.ex.en Chromebook, där detta kanske inte är ett vanligt problem.

Kom ihåg: Detta är bara allmänna tips för felsökning och resultat kan variera beroende på specifika modeller och operativsystem för laptops

Laptopens aux-ingång fungerar inte: Åtgärd 1 – Kontrollera att hörlurarna är korrekt inkopplade

För att lösa problemet med att aux-uttaget inte fungerar på din laptop, börja med att kontrollera om du har satt in rätt kontakt i rätt uttag. Både hörlursuttaget och hörlurskontakten är vanligtvis färgkodade som gröna och/eller har en hörlurssymbol. Se till att de matchar varandra korrekt.

Om du fortfarande inte kan höra ljud från dina hörlurar, gå vidare till nästa åtgärd för att försöka fixa problemet.

You might be interested:  Priset Golden Globe för bästa film i kategorin musikal eller komedi

Åtgärd 2: Kontrollera att volymen är tydlig

Ibland kan det hända att du inte får något ljud från dina hörlurar helt enkelt för att volymen är avstängd eller inställd för lågt. För att säkerställa att volymen är hörbar:

För att lösa problemet med aux-uttaget som inte fungerar på din laptop, kan du följa dessa steg:

1) Klicka på ljudikonen längst ned till höger på skärmen och dra volymreglaget minst halvvägs upp.

Om det finns en volymkontroll i den app du använder, se till att dra volymreglaget till en hörbar nivå också.

Prova att lyssna om du kan höra något ljud från dina hörlurar. Om problemet med att hörlurarna inte fungerar på din laptop fortfarande kvarstår, gå vidare till Lösning 3 nedan.

Lösning 3: Kontrollera att det inte är ett problem med hörlurarna

En trasig hörlur kan också vara anledningen till att du inte kan höra något ljud från din laptop.

För att ta reda på om det är ett problem med hörlurarna: Prova att använda ett annat par fungerande hörlurar på din laptop och se om de fungerar korrekt.

Om det fungerar korrekt kan felet ligga hos dina tidigare hörlurar. Du kanske behöver få dem reparerade eller prova med nya för att få ordentligt ljud i hörlurarna.

Om det fortfarande inte fungerar är det inte ett problem med hörlurarna. För vidare felsökning bör du följa steg 4 nedan.

Lösning 4: Uppdatera ljuddrivrutinen för att åtgärda problemet med aux-uttaget på din laptop

Detta problem kan uppstå om du använder fel ljuddrivrutin eller om den är föråldrad. Du bör därför uppdatera din ljuddrivrutin och se om det löser ditt problem. Om du inte har tid, tålamod eller kunskap att uppdatera drivrutinen manuellt kan du göra det automatiskt med hjälp av Driver Easy.

Driver Easy kommer automatiskt att känna igen ditt system och hitta de korrekta drivrutinerna för det. Du behöver inte veta exakt vilket system din dator kör, du behöver inte bli besvärad av felaktiga drivrutiner som du skulle ladda ner, och du behöver inte oroa dig för att göra misstag vid installationen. Driver Easy tar hand om allt detta.

Du kan enkelt uppdatera dina drivrutiner automatiskt med antingen den kostnadsfria eller Pro-versionen av Driver Easy. Med Pro-versionen tar det bara 2 steg (och du får full support och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti): Driver Easy tar hand om allt.

2) Run Driver Easy and click the Scan Now button. Driver Easy will then scan your computer and detect any problem drivers.

3) Klicka på Uppdatera alla för att automatiskt ladda ner och installera rätt version av ALLA drivrutiner som saknas eller är föråldrade i ditt system (detta kräver Pro-versionen – du uppmanas att uppgradera när du klickar på Uppdatera alla).

Du kan också klicka på Uppdatera för att göra det gratis om du vill, men det är delvis manuellt.

4) Starta om din dator och kontrollera om problemet med hörlursuttaget som inte fungerar på laptoppen har åtgärdats. Om ja, då är det bra! Men om problemet kvarstår, gå vidare till Fix 5 nedan.

Om du fortfarande har problem med hörlursuttaget efter att ha använt Driver Easy, vänligen kontakta oss på [email protected]. Vår tekniska support kommer att göra sitt allra bästa för att analysera problemet och lösa det åt dig.

Åtgärda 5: Ställ in hörlurar som standard på din laptop

I bästa fall kan Windows automatiskt upptäcka dina hörlurar och ställa in dem som standarduppspelningsenhet varje gång de är inkopplade. Men det är inte alltid fallet och ibland måste vi manuellt ställa in standardenheter för att se till att de fungerar korrekt.

You might be interested:  Jag, Xbox One Controller Buttons Not Working, kämpar med att få mina knappar att fungera korrekt. Det är frustrerande när jag försöker spela spel och ingenting händer när jag trycker på dem. Jag önskar verkligen att jag kunde lösa detta problem så att spelarna kan njuta av sina upplevelser utan hinder

Högerklicka på ljudikonen längst ner till höger på datorskärmen och välj sedan Ljud. Gå till fliken Uppspelning, dra ur och sätt sedan i hörlurarna i hörlursuttaget för att se till att Hörlurar (eller Högtalare/Hörlurar, samma som nedan) är markerat, klicka sedan OK. Kontrollera om problemet med att hörlursuttaget inte fungerar på din laptop har åtgärdats. Om inte, gå vidare med Åtgärd 6 nedan.

Lösning 6: Byt ljudformatet för att åtgärda problemet med aux-ingången på din laptop

Ibland kan det hända att ljudformatet du spelar inte matchar standardinställningen, vilket kan påverka ljudkvaliteten. För att ändra detta:

1. Högerklicka på ljudikonen längst ned till höger på skärmen och välj sedan Ljud.

2. Klicka på Uppspelning. Högerklicka sedan på Hörlurar > Egenskaper.

3. Klicka på Avancerat. Välj sedan en efter en från listan och klicka Test för att se om du kan höra ljud från det valda formatet.

4. Om något av formaten fungerar, klicka då på Tillämpa > OK. Om inget fungerar, gå vidare till Åtgärd 7.

Lösning 7: Avinstallera IDT ljudenhet – Åtgärda problemet med aux-uttaget på din bärbara dator

Observera: Denna lösning fungerar endast om du har installerat IDT-ljudenheten på din laptop.

För att lösa problemet med att hörlurarna inte fungerar på din laptop kan du följa dessa steg:

1. Tryck samtidigt på Windows-logotypen och R-tangenten på tangentbordet.

3. Högerklicka på IDT och välj Avinstallera.

4. Kontrollera om problemet med hörlurarna har lösts. Om det fortfarande finns kvar, gå vidare till Fix 8 nedan.

Lösning 8: Rengör din hörlursuttag

Lösning 8 är ganska självförklarande: en igensatt hörlursjacka med smuts eller ludd kan vara boven bakom problemet med att hörlurarna inte fungerar. Om så är fallet behöver vi rengöra jackan för att lösa problemet.

Viktigt: Se till att du har STÄNGT AV din laptop innan du gör detta.

1. Ta bort bomullen från topsen tills den kan passa in i jackuttaget.

2. Sätt in topsen i hörlursuttaget och snurra runt för att rengöra damm/ludd. Var noga med att göra detta försiktigt så att du inte skadar din enhet.

3. Testa om problemet med hörlurar som inte fungerar på laptoppen har lösts.

Lösning 9: Byt till en Chromebook – Aux-uttaget fungerar inte på din bärbara dator

Windows är en teknologi som funnits länge. Visst, Windows 10 är relativt nytt, men det är fortfarande bara den senaste versionen av ett operativsystem som utvecklades för en svunnen tid (före internet).

I och med att vi har internet, snabba anslutningshastigheter, gratis molnlagring och oändliga webbappar (som Gmail, Google Docs, Slack, Facebook, Dropbox och Spotify), är hela Windows-sättet att göra saker – med lokalt installerade program och lokal filförvaring – helt föråldrat.

Varför är det ett problem? Eftersom när du ständigt installerar okontrollerade tredjepartsprogram, öppnar du konstant dörren för virus och annan skadlig kod. (Och Windows osäkra tillståndssystem förvärrar detta problem.)

Windows har alltid haft problem med hur det hanterar installerad programvara och hårdvara. Om din dator stängs av oväntat, eller om ett program installeras, avinstalleras eller uppdateras felaktigt kan det leda till korruption i registret. Det är därför Windows-datorer alltid blir långsammare och instabila över tid.

Eftersom allt är installerat och sparat lokalt tar det inte lång tid innan du får slut på diskutrymme, och din hårddisk blir fragmenterad, vilket gör att allting blir ännu långsammare och mer instabilt.

För de flesta människor är det enklaste sättet att lösa Windows-problem att helt enkelt överge Windows och byta till ett snabbare, mer pålitligt, säkrare, lättare att använda och billigare operativsystem.

You might be interested:  Problem med tangentbordet på Macbook Pro 2016

ChromeOS känns mycket likt Windows, men istället för att installera massor av program för att mejla, chatta, surfa på internet, skriva dokument, göra skolpresentationer, skapa kalkylblad och allt annat du normalt gör på en dator använder du webbappar. Du behöver inte installera någonting alls.

Det innebär att du inte har några problem med virus och skadlig programvara, och din dator blir inte långsammare över tiden eller instabil.

För att lära dig mer om fördelarna med ChromeOS och för att se jämförelsevideor och demonstrationer, besök GoChromeOS.com.

Om inget annat fungerar är det i nio fall av tio fysisk skada som orsakar problemet med att hörlursuttaget inte fungerar på en bärbar dator. Du kan behöva få den reparerad hos en pålitlig datorreparationsbutik.

Turn on headphone jack laptop

För att lösa problemet med en icke fungerande aux-uttag på din laptop kan du följa dessa steg:

1. Högerklicka på Windows-ikonen (Start) och välj System.

2. Välj Ljud.

3. Kontrollera vilken utgångsenhet som är vald under Utdata. Du kan också högerklicka på ljudikonen i aktivitetsfältet och välja Öppna ljudinställningar.

4. Välj Hörlurar.

5. Om hörlurarna fortfarande inte fungerar, prova att koppla ur dem och sedan koppla in dem igen.

Genom att följa dessa steg bör du kunna åtgärda problemet med ditt aux-uttag på din laptop.

Min trådbundna hörlur ansluter inte till min laptop

Kontrollera att hörlurarna är korrekt inkopplade: Se till att hörlurarna är ordentligt anslutna till ljuduttaget på din laptop. Uppdatera dina ljuddrivrutiner: Föråldrade eller korrupta ljuddrivrutiner kan orsaka detta problem. Försök uppdatera dina ljuddrivrutiner till den senaste versionen.

1. Kontrollera att hörlurarna sitter ordentligt i ljuduttaget.

2. Testa med olika hörlurar för att utesluta eventuella problem med själva hörlurarna.

3. Starta om din laptop och se om det löser problemet.

4. Kontrollera volyminställningarna på din laptop och se till att de inte är inställda på tyst läge eller mycket låg volym.

5. Prova ansluta ett annat externt enhet, som en extern högtalare, för att se om det fungerar korrekt.

6. Kör en felsökning av ljudproblemen genom operativsystemets inbyggda verktyg (t.ex., Windows-ljuddiagnostik).

7. Uppdatera dina audio-drivrutiner genom att besöka tillverkarens webbplats och letar efter den senaste drivrutinsversionen för ditt specifika laptopsmodellnummer.

8. Avinstallera befintliga audio-drivrutiner från Enhetshanteraren och installera dem igen från början.

9. Utför en systemåterställning till en tidpunkt då ljudet fungerade korrekt, om möjligt.

10. Kontakta tillverkarens support eller ta med din laptop till en professionell tekniker för ytterligare felsökning och reparation om problemet kvarstår.

Kom ihåg att alltid vara försiktig när du utför tekniska åtgärder på din laptop och se till att säkerhetskopiera viktig data innan du gör några ändringar.

Min dator upptäcker inte min hörlursjacka

Dina hörlursdrivrutiner kan vara föråldrade eller inkompatibla, vilket gör att de inte känns igen. Det kan också finnas problem med hörlursuttaget, en bugg i programvaran eller felaktiga inställningar. För att lösa problemet kan du försöka uppdatera dina ljuddrivrutiner, inspektera hörlursuttaget för skador och justera ljudinställningarna.

AUX not working

Kontrollera om din bil stöder AUX-anslutning, ibland kan vissa kablar inte fungera eller vara trasiga. Om kabeln är trasig och du har en annan adapter för att använda AUX-kabeln, prova den istället. Om du har en ny adapter som inte fungerar, försök få tag på en ny AUX-kabel. Om inget av detta fungerar, kontakta supporten.

1. Kontrollera om din bil stödjer AUX-anslutning.

2. Prova med en annan adapter eller kabel om den nuvarande är trasig.

3. Få hjälp från supporten om problemet kvarstår trots olika åtgärder.