Wd Passport Windows 10 Not Showing Up

Wd Passport Windows 10 Not Showing Up

Har du stött på problemet att din WD Passport-hårddisk inte visas i Windows 10? Detta kan vara frustrerande och hindra dig från att komma åt viktig data. I denna artikel kommer vi att undersöka några möjliga orsaker till detta problem och erbjuda lösningar för att lösa det. Läs vidare för att ta reda på hur du kan få din WD Passport-hårddisk att dyka upp igen i Windows 10.

Del 1: Orsaker till att WD Passport inte visas i Windows 10

Det finns många olika orsaker som kan leda till problemet med att WD Passport inte visas upp i Windows 10.

En skadad USB-hubb eller en defekt USB-kabel kan vara orsaken till problemet. Om du inte tilldelar ett enhetsbrev till din WD Passport-enhet kan du också stöta på detta problem. En föråldrad drivrutin för WD-enheter kan också vara den skyldige bakom kaoset som du kämpar med. Felaktiga Universal USB-controllers kan också vara boven bakom hela röran.

Lösning: WD Passport syns inte i Windows 10

För att förebygga problemet med att WD Passport inte visas kan du försöka byta port. Ibland kan porten bli skadad och orsaka det problem du står inför just nu.

Steg 1: Efter att ha tagit ut WD Passport, behöver du rengöra de andra portarna du planerar att använda.

Steg 2: Nu måste du koppla in din hårddisk till porten och kontrollera om detta fungerar eller inte.

Lösning 2: Byt ut USB-kabeln med en reserv

Om du fortfarande upplever problemet med att WD Passport inte visas i Windows 10 kan du försöka byta ut din USB-kabel trots att du redan har bytt port. Ibland kan USB-kablarna bli defekta och datorn nekar till att känna av enheten.

Efter att du har bytt ut din USB-enhet behöver du testa om din dator upptäcker WD My Passport. Om den inte upptäcks måste du gå vidare till nästa lösning.

You might be interested:  Mitt Huvudtelefoner Fungerar Inte På Min Laptop

Lösning 3: Kör felsökningsverktyg för enheter och hårdvara

Om du fortfarande har problem med samma fråga kan du försöka öppna och köra felsökaren för hårddisk och enheter. Detta hjälper dig att upptäcka eventuella problem som är den huvudsakliga orsaken till besväret.

För att lösa detta kan du söka i startmenyn och använda felsökningsverktyget för hårddisken och enheten. Dessutom kan du hitta verktyget genom Windows 10-inställningarnas felsökningsida.

Lösning 4: Uppdatera USB-kontrollern och WD Passport externa hårddisken

Kom ihåg att uppdatera dina enhetsdrivrutiner för att lösa mindre problem som din dator kan stöta på. Genom att uppdatera drivrutinerna kommer du kunna åtgärda det problem du står inför.

Lösning 5: Ändra bokstav och sökväg för din WD-enhet på Windows 10

För att få din WD Passport att upptäckas av Windows 10 kan du ändra sökvägen och enhetsbeteckningar.

Steg 1: Klicka på ‘Ok’-knappen efter att ha skrivit in ‘diskmhmt.msc’ i kör…

Step 2 : Now, you’ll need to choose Change Drive Letter and Paths icon after hitting the WD passport on the disk management.

Steg 3: Du kan tilldela en ny enhet senare genom att klicka på alternativet ‘Lägg till’. Senare måste du välja ett nytt enhetsbrev genom att trycka på ‘Tilldela följande enhetsbokstav’. Nu behöver du bara klicka på OK och starta om datorn.

Lösning 6: Kontrollera diskens filsystem

Om du inte har haft någon nytta av metoden kan det finnas problem med filsystemet på din hårddisk. Ibland kan WD my passport-hårddisken skadas, vilket kan leda till det problem du för närvarande upplever.

Lösning 7: Ta bort och installera om USB-kontrollenheten på din WD-hårddisk

När du går till enhetschefen och expanderar alternativet Universal Bus controller kan du hitta USB-kontrollern.

När du har hittat kontrollanten kan du avinstallera den och sedan starta om datorn för att se hur det går.

Lösning 8: Kör antivirusprogrammet

Om ingen av de ovan nämnda metoderna hjälpte till att lösa problemet, kan du behöva köra en antivirusprogram. Genom att göra detta kan du skanna efter virus på din dator.

Varför mina pass inte upptäcks?

Kontrollera kabeln: Se till att du använder den ursprungliga USB-kabeln som kom med My Passport-enheten. Ibland kan användning av en defekt eller inkompatibel kabel orsaka anslutningsproblem.

Testa olika portar: Försök att ansluta enheten till olika USB-portar på din laptop. Det är möjligt att en av portarna kan vara felaktig.

1. Kontrollera kabeln:

– Använd endast den ursprungliga USB-kabeln som följde med My Passport-enheten.

– Undvik att använda defekta eller inkompatibla kablar, eftersom dessa kan orsaka problem med anslutningen.

2. Testa olika portar:

– Prova att koppla enheten till olika USB-portar på din laptop.

– Om det inte fungerar i en viss port, testa andra för att se om någon av dem är felaktig.

Part 3: How to Recover Data from Windows with “WD Passport Not Showing Up” Error?

Lyckligtvis kan du återställa data från din oigenkända WD Passport genom att använda de imponerande tjänsterna från Tenorshare 4DDiG. Det är ett mycket professionellt tredjepartsverktyg som gör det möjligt för dig att få ordning på saker och ting med minimal ansträngning.

You might be interested:  Felobjekt av typen Closure kan inte göras till en delmängd

Förvånansvärt nog stöder 4DDiG över 1000 enheter, vilket innebär att du kan återställa data från flera olika enheter utan några problem.

Förvånansvärt nog kan du ladda ner detta verktyg utan att betala en enda krona då det erbjuder gratis nedladdning.

Wd Passport syns inte i Windows 10

  • Tenorshare 4DDiG allows you to recover data from an SD card, USB flash disk, laptop/PC, internal & external devices.
  • It helps you to access 1000+ files types, including audio, documents, photos, and videos.
  • 4DDiG enables you to recover data files lost due to formatting, accidental deletion, virus attack, crashed system, corruption, and so on.
  • It comes with a pretty slick user interface, making your experience incredible.

Återställning av data med Tenorshare 4DDiG: Stegen att följa

Först och främst behöver du ladda ner och installera 4DDiG dataåterställningsverktyget på din Windows 10-dator. Sedan måste du ansluta wd passport-hårddisken till datorn. Klicka sedan på den externa hårddisken och välj Skanna för att fortsätta.

4DDiG kommer att börja skanna enheten och du kan pausa eller stoppa processen om du har hittat de filer du letar efter. Om du fortfarande inte kan hitta dina filer kan du använda alternativet Djupskanning för att förbättra sökningen. Efter att ha skannat filerna kan du förhandsgranska dem.

När du har förhandsgranskat filerna kan du importera dem till en säker plats på din dator.

Varför fungerar min WD-hårddisk men syns inte?

Om din WD-hårddisk inte visas i Utforskaren eller Diskhanteraren kan det bero på följande möjliga orsaker:

1. Problem med anslutningen till USB-porten eller kabeln.

2. Ett korrupt filsystem på den externa hårddisken.

3. Dåliga sektorer på hårddisken.

Vänligen notera att dessa är bara några av de potentiella orsakerna och det kan finnas andra faktorer som också kan bidra till problemet.

Vanliga frågor om WD Passport som inte visas i Windows 10

Om du inte kan se WD-hårddisken på datorn kan du prova följande lösningar som vi har listat ovan. Till exempel kan du byta port eller USB-kabel för att se om det fungerar. Dessutom kan du köra en antivirus-skanning för att försöka hitta eventuella virus som kan vara orsaken till problemet.

Varför syns inte min WD Passport?

Om din dator inte kan upptäcka en WD extern hårddisk kan det finnas några stora orsaker till detta. En skadad användarkabel eller korrupta filer kan vara den enda anledningen till problemen du har haft att göra med.

Hur får jag min dator att känna igen min My Passport-hårddisk?

För att se om du kan hitta din WD-hårddisk kan du försöka ta bort och installera om USB-kontrollen.

Här är en guide som kan hjälpa dig att lösa problemet med att WD Passport inte visas upp. Vi har granskat pålitliga lösningar för detta här.

Om du fortfarande inte kan se en WD Passport på din dator, kan du använda Tenorshare 4DDiG för att återställa data från en oigenkänd WD Passport.

You might be interested:  En beskrivning av Blue Note Jazz Club i New York

Vi rekommenderar starkt 4DDiG-programvaran eftersom den har fler alternativ än andra verktyg för dataåterställning.

4DDiG är det bästa valet för att återställa all förlorad data på Windows/Mac-datorer från olika scenarier som radering, formatering, RAW osv. med en högre framgångsgrad.

En extern hårddisk visas inte upp

Det finns några möjliga orsaker till varför din externa USB-hårddisk inte visas:

1. Problem med USB-portanslutningen – det kan vara så att USB-porten, kontakten eller kabeln är skadade och därför inte fungerar korrekt.

2. Strömförsörjningsproblem – den externa hårddisken får inte tillräckligt med ström från din dator, vilket gör att den inte kan startas upp ordentligt.

P.S. Om du har testat olika USB-portar och fortfarande har problem kan det vara värt att prova en annan kabel för att se om det löser problemet.

Min dator känner inte igen min externa hårddisk (Passport)

Kontrollera anslutningen och kabeln: Först, dubbelkolla om USB-kabeln är i gott skick och korrekt ansluten. Ibland kan en skadad kabel eller ett löst anslutningsproblem vara roten till problemet. Testa enheten på en annan USB-port på datorn för att utesluta eventuella portspecifika problem.

Förklaring av ämnet:

1. Kontrollera att USB-kabeln är i bra skick och ordentligt ansluten.

2. Testa enheten på en annan USB-port för att se om det finns några specifika problem med den aktuella porten.

3. Ett felaktigt eller löst anslutningsproblem kan vara orsaken till att Wd Passport inte visas i Windows 10-operativsystemet.

Hur fixar jag min hårddisk som inte kan detekteras?

Första lösningen är att kontrollera BIOS för att se om hårddisken upptäcks. Om den inte gör det kan du prova att ansluta hårddisken till en annan dator som andra lösningen. Tredje lösningen är att ändra enhetens bokstav, vilket kan hjälpa till att lösa problemet. Fjärde lösningen innebär att diagnostisera problemet genom de ljud som hörs från hårddisken. Femte alternativet är användning av dataåterställningsprogramvara och slutligen kan du överväga sjätte alternativet – ringa en dataräddningstjänst för professionell hjälp.

Fix hard drive not detected

Ibland kan problemet med att den interna hårddisken inte visas i datorns operativsystem diskhanteringsverktyg lösas genom att dra åt anslutningarna till hårddisken eller byta ut SATA/ATA-strömkabeln. För att testa detta, öppna datorlådan, leta reda på lagringsenheten och kontrollera datakabeln. Genom att göra dessa enkla åtgärder kan du kanske lösa problemet och få din hårddisk att synas igen i Windows 10.

Why is my hard drive not detected Windows 10?

Om din hårddisk inte upptäcks i Windows 10 kan det bero på problem med drivrutiner, anslutning eller felaktiga BIOS-inställningar. Anslutningsproblem kan uppstå om USB-porten eller kabeln är defekt eller föråldrad. Felaktiga BIOS-inställningar innebär att den nya hårddisken är inaktiverad i BIOS.

Förklaring av ämnet:

1. Om din hårddisk inte syns i Windows 10 kan det vara ett problem med drivrutiner, anslutning eller BIOS-inställningar.

2. Anslutningsproblem kan orsakas av en trasig USB-port eller kabel.

3. Felaktiga BIOS-inställningar innebär att den nya hårddisken inte aktiverats i datorns inställningar.