Sound Not Coming Through Hdmi Mac

När du ansluter din Mac till en extern skärm eller TV via HDMI-kabel förväntar du dig att få både bild och ljud. Men ibland kan det hända att ljudet inte kommer genom HDMI-anslutningen, vilket kan vara frustrerande. I denna artikel kommer vi att titta på några möjliga orsaker till varför detta händer och ge dig några lösningar för att åtgärda problemet med avsaknad av ljud via HDMI på din Mac.

Del 1: Vilka fördelar finns det med att använda HDMI på en Mac?

The main advantage of HDMI on Mac is that it offers a fully digital signal that sends audio and Video over a single connection, simplifying things. Although HDMI and DVD are “completely backward-compatible,” only Video, not audio, may be transmitted via HDMI when a DVI-equipped device, such as a Mac mini, is connected to an HDMI-equipped TV or vice-versa.

Varför det inte kommer något ljud när du ansluter HDMI till Macbook?

Det finns flera orsaker till varför det inte kommer något ljud via HDMI när du ansluter en MacBook. En möjlig anledning är att ditt system kan ha en bugg som skapar problem med ljudet. En annan orsak kan vara att om du kopplar in HDMI-kabeln i en redan påslagen TV, så fungerar inte ljudet. Dessutom kommer det inget ljud från HDMI-utgången om den inte är vald som standardenhet för ljud.

Varför plockar inte min HDMI upp ljud?

Många användare runt om i världen rapporterar problem med att få ljud via HDMI. Det kan bero på flera faktorer, som exempelvis korrupta eller saknade ljuddrivrutiner, programvaruproblem på datorn, felaktiga kablar, malware-infektioner eller andra orsaker.

Här är några praktiska tips för att lösa problemet:

1. Uppdatera ljuddrivrutinerna: Kontrollera om det finns uppdateringar till dina ljuddrivrutiner och installera dem om så är fallet. Du kan oftast hitta de senaste drivrutinerna på tillverkarens webbplats.

2. Kontrollera kabelanslutningen: Se till att HDMI-kabeln är ordentligt ansluten både till din dator och TV-skärm eller annan enhet du använder. Prova gärna en annan kabel för att se om det gör någon skillnad.

3. Kör en antiviruskontroll: Om du misstänker att malware kan vara orsaken till problemet bör du köra en fullständig antiviruskontroll av din dator för att identifiera och ta bort eventuella skadliga program.

4. Felsökning av programvara: Ibland kan konflikter med andra programvara störa ljuduppspelningen via HDMI-anslutningen. Stäng ner alla onödiga program och starta sedan om datorn för att se om detta åtgärdar problemet.

Lösning på ljudproblem med HDMI på Mac

Här är några lösningar du behöver följa för att fixa ljudet som inte kommer genom HDMI på Mac.

Lösning 1: Justera systeminställningar för ljud

För att få ljudet att komma genom HDMI på din Mac, följ dessa steg:

1. Klicka på äppelikonen i menyraden på din Mac för att öppna systeminställningarna.

2. Klicka nu på ljudknappen.

3. Av de tre alternativen väljer du fliken Ljudeffekter. Dessa alternativ är Utgång, Ingång och Ljudeffekter.

Genom att följa dessa steg bör du kunna få ljudet att strömma genom HDMI-anslutningen till din TV från din Mac-dator utan problem.

Välj sedan den mellersta fliken – Utgång. Välj din TV i avsnittet ‘Välj en enhet för ljudutgång’.

Gå nu till Program>Verktyg>Ljud-MIDI-konfiguration via Finder eller Launchpad och dubbelklicka på det för att starta det.

Om du inte kan se en högtalarsymbol bredvid HDMI i listan till vänster bör följande göras:

You might be interested:  Jag är Gta V Online och jag syns inte till

Klicka på hjulikonen i form av en triangel längst ned till vänster.

Se till att högtalarikonen är bredvid HDMI i listan över enheter och att ljudutgång är vald.

Om ljudet från din TV fortfarande inte fungerar, logga ut och sedan in igen på ditt konto på din MacBook Pro. Ljudet från din Macbook bör nu spelas upp på din TV.

Lösning 2: Välj din TV som ljudutmatningsenhet

Klicka på högtalarikonen i Mac-menyraden samtidigt som du håller ned Option-tangenten på tangentbordet (i det övre högra hörnet av skärmen).

Välj den HDMI-anslutna TV:n från rullgardinsmenyn.

Kontrollera om problemet nu är löst. Om det inte är det, prova nästa metod.

Lösning 3: Återställ formatet till 41000.00Hz – Ljud kommer inte genom HDMI på Mac

Gå till Program.

Välj Verktyg och dubbelklicka på MIDI-inställningar.

Observera: Om din TV är ansluten till din Macbook Pro via en DisplayPort-till-HDMI-kabel kan det vara nödvändigt att utföra några eller alla ovanstående åtgärder för att få ljudet att komma från TV:n.

Lösning 4: Kontrollera om det är ett problem med ljud eller video

Om du upplever problem med ljudet eller videon, kan jag rekommendera att du löser detta genom att använda Wondershare Repairit. Detta program är utformat för att reparera eventuella fel i dina video- och ljudfiler.

Om du har videos som är korrupta, skadade eller otillgängliga så kan du använda Wondershare Repairit för att reparera dem och göra dem spelbara igen.

Det finns flera unika funktioner som gör den annorlunda jämfört med konkurrenterna.

Ljudet kommer inte igenom HDMI på Mac

Åtgärda skadade videor med olika nivåer av korruption, som exempelvis att videon inte spelas upp, ingen ljud i videon, video och ljud är ur synk, huvudet på videon är korrupt, flimrande video eller saknad video codec.

Åtgärda videor i olika format såsom MOV, MP4, M2TS, MKV, MTS , 3GP , AVI , FLV , MXF , KLV , INSV , M4V , WMV , MPEG och ASF.

Åtgärda skadade eller korrumperade videos orsakade av komprimering av videoinnehållet systemkrasch eller ändringar av videoformatet.

Åtgärda allvarligt skadade eller korrumperade videos som finns på SD-kort telefoner kameror USB-minnen m.m.

Repairit har två snabba och avancerande scanninglägen. Du kan använda antingen beroende på vilken nivå av korruption din videotfil har genomgått.

Kompatibel med Windows-datorer Mac OS samt stöd för överföring/delning mellan dator och mobiltelefon.

För att åtgärda problem med ljudet som inte kommer genom HDMI på en Mac, finns det några enkla steg att följa. Nedan följer tre steg för att lösa detta problem:

1. Kontrollera anslutningen: Se till att HDMI-kabeln är ordentligt ansluten till både din Mac och den externa enheten (t.ex. TV eller högtalare). Dubbelkolla också om rätt ingångskälla har valts på den externa enheten.

3. Starta om enheter: Om ovanstående steg inte fungerar kan du prova att starta om både din Mac och den externa enheten för att se om det återställer ljudet via HDMI.

Genom att följa dessa tre steg bör du kunna få ljudet från din Mac igenom HDMI-anslutningen utan problem.

1. Inkludera skadade videofiler.

2. Reparera videon.

3. Spara videon.

Ladda ner och installera programvaran på din enhet, och dra sedan den korrupta videon till programmets gränssnitt.

När du lägger till en skadad video kommer den att ge följande information om den: Filnamn, Filstorlek, Tid för videovisning, Videoupplösning, Filmutrustning och Filväg.

Välj alternativet Reparera video. Ett fönster visas när reparationsmekanismen är klar och indikerar att videoreparationen är slutförd. För att spara och förhandsgranska den korrigerade videon, klicka på OK.

För att titta på den reparerade videon, klicka på knappen ‘Förhandsgranska’.

Innan du sparar den på valfri plats ger appen en fullständig förhandsvisning. Det du ser är exakt vad du får. Förutse reparationens effekt genom att förhandsgranska videons innehåll.

Klicka på ‘Spara’-knappen för att välja en plats att spara den reparerade videon om den uppfyller dina förväntningar. Undvik dock att spara videor på samma plats där du raderade dem.

Videon kommer att sparas efter en kort stund när den är reparerad.

Välj avancerad reparation om videon är kraftigt skadat och inte uppfyller reparationsstandarderna.

Om du använder den avancerade reparationen, lägg till provvideon från din enhet och klicka sedan på mappikonen för att börja.

Därefter kommer den avancerade reparationsfunktionen automatiskt att kontrollera om din korrupta video är tillgänglig.

Reparationsprocessen kan påbörjas genom att klicka på ‘Reparera-knappen’.

Videon kan sparas på valfritt sätt. Den reparerade videon kan få ett namn, tags kan läggas till och den kan hållas kvar på den angivna platsen. Dessutom går det att skapa en ny mapp för att spara den reparerade videon.

You might be interested:  Jag, Windows 10 Quick Search Not Working, är frustrerad över min oförmåga att fungera korrekt. Jag försöker så hårt att snabbt hitta vad användarna söker efter, men det verkar som om jag ständigt misslyckas. Det är som om mitt sinne har blivit dimmigt och jag inte längre kan leverera de resultat som förväntas av mig.Så här sitter jag nu, fylld av frustration och längtan efter att bli hel igen. Förhoppningsvis kommer någon höra mitt rop på hjälp och rätta till denna bugg så snart som möjligt. Tills dess kommer jag fortsätta att kämpa och hoppas på en lösning, för jag vill verkligen vara till hjälp igen som Windows 10 Quick Search

När repareringsprocessen är klar och den åtgärdade filen har sparats, rättas den korrupta videon.

För att återställa dina skadade ljudfiler och göra dem fungerande igen kan du använda Repairit. Det här programmet har några imponerande funktioner, till exempel-.

Med endast 3 klick kan alla ljudfiler effektivt repareras samtidigt. Repairit är värt att använda på grund av dess moderna ljudreparation som gör det möjligt att reparera skadat ljud genom att jämföra det med den provljud som laddas upp till verktyget.

Genom att följa dessa tre enkla steg kan Mac-användare snabbt och enkelt åtgärda sina korrupta ljudfiler med hjälp av Wondershare Repairit.

Lägg till eventuellt skadade ljudfiler.

Reparera de uppladdade ljuden.

Kontrollera och spara dina reparerade ljudfiler.

Öppna Repairit på din Mac efter att ha laddat ner det, välj ‘Reparation av fler typer’ från sidofältet och tryck sedan på ‘Ljudreparation’. Klicka på ‘Lägg till’-knappen för att ladda upp eventuellt skadade eller korrupta ljudfiler från din dator.

Observera: Repairits funktion för batchbehandling gör det möjligt att mata in flera ljudfiler i olika format och reparera dem alla samtidigt.

Once your audio files have been uploaded to Repairit, you can view each one’s specific details and check the File Name, File Size, and File Path. Then, delete any audio file by selecting the trash icon next to its information or by selecting the “Remove All” button at the bottom to eliminate all audio files that have been uploaded.

Vänligen välj alternativet ‘Avancerad reparation’ för att påbörja ljudreparationsproceduren efter att ha verifierat den uppladdade ljuden. Du kommer att se en ny ruta som ber dig lägga till ljudprover i samma format som de skadade ljudproverna.

När de uppladdade ljuden har blivit framgångsrikt åtgärdade kommer Repairit att visa en ‘Slutförd’ status och resultaten av varje ljudreparation på skärmen nedan.

För att lyssna på en provuppspelning av den reparerade ljudet, klicka på ‘Förhandsgranska’-knappen bredvid det. Om du är nöjd med resultatet av reparationen kan du välja en plats att spara det reparerade ljudet genom att klicka på ‘Spara’-knappen.

Efter några sekunder kommer den reparerade ljudet att sparas.

Ljudfilerna du väljer kommer att sparas framgångsrikt av Wondershare Repairit till den mapp du har valt på din Mac efter att du har slutfört de tidigare stegen.

Använda HDMI som ljudutgång på Mac

För att ändra ljudutgången på en Mac, följ dessa steg:

1. Klicka på Äpple-menyn i det övre högra hörnet av skärmen.

Detta kommer att se till att ljudet från din Mac spelas upp genom rätt utgångskälla, antingen via DisplayPort eller HDMI.

Observera: Instruktionerna ovan kan variera något beroende på vilken version av macOS du använder och eventuella anpassade inställningar du har gjort på din Mac.

Ansluta HDMI till Macbook för att titta på videor: Del 4

Mac-datorer kan anslutas till en TV, skärm eller annan HDMI-enhet med hjälp av en HDMI-kabel.

Behöver du en adapter för att få ljudet att fungera via HDMI på din Mac?

Alla ovan nämnda portar på Mac-laptops kan användas för att ansluta till HDMI-enheter.

Om din Mac har en HDMI-port kan du ansluta direkt med en HDMI-kabel. Om din Mac har USB-C-portar kan du använda en adapter, till exempel Apple USB-C Digital AV Multiport Adapter, för att ansluta till HDMI. Om din Mac har Mini DisplayPort kan du använda en Mini DisplayPort till HDMI-omvandlare för att ansluta till HDMI.

Ljudet kommer inte genom HDMI på en Mac

HDMI-portarna som finns inbyggda i Mac-laptops är av typen HDMI 1.4 och har stöd för följande funktioner:

Du kan ansluta en skärm med en upplösning upp till 4k vid 60 Hz till HDMI-porten på MacBook Pro-modellen som lanserades år 2021. För MacBook Pro-modellen från 2015 kan du ansluta en skärm med en upplösning upp till 4k vid 30 Hz via HDMI-porten. Dessutom stödjer vissa Mac-modeller HDR-teknologi för att ge bättre bildkvalitet.

Om ljudet inte kommer igenom HDMI på Mac

Press Option-F1 on your keyboard to access displays options, then move the Under scan slider* for a better fit if the footage on your HDTV or display stretches beyond the edges of the screen.

Om du har problem med att ljudet inte kommer genom HDMI på din Mac kan det bero på en HDCP-fråga. Detta kan inträffa om din Mac går i viloläge medan en video körs eller är pausad. Först bör du stänga av videospelarprogrammet och sedan starta om det igen. Om problemet kvarstår kan du gå till Systeminställningar i Apple-menyn, välja Energisparläge och ändra inställningarna för att förhindra att skärmen stängs av.

You might be interested:  Datorn skickar ingen signal till monitorn

Hur får jag min Mac att spela ljud genom en extern skärm?

För att ändra ljudutgången på din Mac, klicka först på Apple-menyn längst upp till vänster och välj Systeminställningar. Därefter klickar du på Ljud i sidofältet (du kanske behöver scrolla nedåt). På höger sida klickar du sedan på Utmatning och väljer den enhet du vill använda från listan över ljudutgångsenheter.

Exempel:

1. För att ändra ljudutgången på din Mac, öppna Apple-menyn längst upp till vänster och välj Systeminställningar.

2. Klicka sedan på Ljud i sidofältet för att komma åt inställningarna.

3. Om listan är lång kan det hända att du behöver scrolla nedåt för att se alla alternativ.

4. När du hittat rätt, markera den enhet som du vill använda som ljudutgång genom att klicka på den i listan.

Kom ihåg: Det finns många olika typer av ljudenheter som kan vara anslutna till din Mac, så se till att välja rätt enhet baserat på dina egna preferenser eller de anslutna högtalarna eller hörlurarna.

Ljudet kommer inte genom HDMI på en Mac

Nu hoppas jag att du har förstått stegen för att fixa ljudet som inte kommer genom HDMI på Mac. Så, du måste följa dessa steg. Men du kan återställa den bästa kvaliteten på dina skadade ljudfiler och göra dem funktionsdugliga igen med hjälp av det kraftfulla verktyget Wondershare Repairit.

Varför fungerar inte min HDMI till Mac?

Om din Mac fortfarande inte känner igen den anslutna skärmen, prova något av följande:

1. Koppla ur skärmen från din Mac och koppla sedan in den igen.

2. Se till att kabeln du använder är ordentligt ansluten till rätt port.

3. Kontrollera att du använder rätt typ av kabel för att ansluta din skärm.

4. Starta om både din Mac och skärmen och se om det löser problemet.

5. Uppdatera macOS till den senaste versionen genom att gå till Apple-menyn > Systeminställningar > Programuppdateringar.

6. Prova en annan HDMI-kabel eller använd en adapter om det behövs för att ansluta din Mac till skärmen.

7. Kontrollera ljudinställningarna på din Mac genom att gå till Apple-menyn > Systeminställningar > Ljud och se till att rätt utgångsenhet är vald.

8. Testa med en annan display för att se om problemet ligger i själva skärmen eller i datorn.

Kom ihåg att dessa åtgärder kan variera beroende på vilken modell av Mac du har och vilken version av macOS som körs på den.

Hur tvingar jag ljud till HDMI?

För att få ljudet att komma genom HDMI på en Windows-dator, sök och öppna Kontrollpanelen. Klicka på Ljud och sedan på fliken Uppspelning. En ny ruta öppnas med ljudinställningar. Välj den enhet som är ansluten via HDMI-kabeln som standard, och klicka sedan på Ange som standard.

Förklaring av ämnet:

1. Öppna Kontrollpanelen.

2. Gå till Ljudinställningar.

3. Välj rätt enhet för ljudutgång via HDMI-kabeln och sätt den som standard.

Genom dessa steg kan du lösa problemet med att inte få ljud genom HDMI-anslutningen på din Windows-dator.

How do I get sound through HDMI?

Följ dessa steg för att lösa problemet med ljud som inte kommer genom HDMI på en Mac:

1. Kontrollera HDMI-signalformatet i inställningarna för Android TV.

2. Kontrollera HDMI-kabeln och se till att den är korrekt ansluten.

3. Konfigurera din TV så att den tar emot ljud via HDMI-ingången.

4. Konfigurera källenheten (Mac) för att skicka ljud via HDMI-anslutningen.

Om du fortfarande har problem kan du prova följande åtgärder:

5. Starta om både din Mac och TV och kontrollera om det hjälper till att återställa ljudet.

6. Uppdatera dina drivrutiner på Mac-datorn, särskilt de som är relaterade till ljudutgångar eller grafikkort.

7. Testa med en annan HDMI-kabel för att utesluta eventuella felaktigheter i kabeln själv.

8. Använd ett annat uttag på TV:n eller testa anslutningen till en annan enhet för att se om felet är specifikt för just denna kombination av enheter.

9. Se över inställningarna på din Mac och kontrollera volymkontrollerna samt vilka utgångsenheter som är valda.

Kom ihåg att varje situation kan vara unik, så det kan krävas ytterligare felsökning beroende på ditt specifika system och konfigurationen av dina enheter.