Windows Battery Plugged In Not Charging

Har du någonsin stött på problemet med att din Windows-dator inte laddar batteriet även när den är ansluten till strömkällan? Detta är en vanlig fråga som många användare står inför och kan vara frustrerande eftersom det innebär att man inte kan använda datorn om batteriet tar slut. I denna artikel kommer vi att titta närmare på detta problem och ge dig några möjliga lösningar för att åtgärda det.

Windows 10 Plugged in Not Charging

För en bärbar dator är fördelen att du kan använda den var som helst eftersom den har ett batteri. Men när batteriet börjar ta slut behöver du ladda det för att säkerställa normal användning.

Du kanske har stött på problem med laddning, till exempel att ingen batteri upptäcks. Dessutom finns det ett vanligt problem – bärbar dator som är ansluten men inte laddar i Windows 10. Du kan se ett meddelande längst ned på skrivbordsskärmen som visas nedan:

Varför laddas inte min bärbara dator trots att den är ansluten till ström? Detta är en fråga som ofta ställs av användare. Enkelt uttryckt kan detta problem orsakas av en defekt laddare, firmware- eller hårdvaruproblem, överhettning av datorn, Windows-inställningar, föråldrade eller korrupta drivrutiner osv.

Därefter ska vi gå vidare till att felsöka problemet med batteriet som inte laddas.

Lösningar för Windows 10: Batteriet laddas inte när det är anslutet

Först och främst behöver du göra några grundläggande kontroller. Här är vad du bör göra:

1. Se till att vägguttaget och laptoppluggarna sitter ordentligt.

2. Kontrollera AC-adaptern och se till att alla avtagbara kablar är isatta.

3. Se till att batteriet är korrekt placerat i sin cellbox och kontrollera att det inte finns några problem med kontakt punkterna mellan batteriet och datorn.

You might be interested:  Samsung Galaxy Note 9 - När jag kommer ut i världen!

4. Kontrollera om det finns dammpartiklar inne i laddningsporten.

5. Kolla om din laptop överhettas. Om ja, ta bort batteriet, låt det vara i några minuter och sätt sedan tillbaka det.

Varför laddas inte min PC-batteri trots att den är ansluten till ström?

Först och främst bör du kontrollera strömkabeln och se till att den är ordentligt ansluten både till datorn och vägguttaget. Om det inte fungerar kan du försöka dra ut kabeln och sätta i den igen. Om dessa steg inte fungerar kan det innebära att antingen batteriet eller själva datorn har problem.

Om detta inte hjälper, försök koppla ur strömkabeln från båda ändarna (laptoppen och vägguttaget) och sätt sedan in den igen. Detta kan återställa eventuella felaktiga inställningar eller uppdateringar som påverkar laddningsprocessen.

Om ingen av dessa åtgärder löser problemet, så finns det möjlighet att antingen batteriet eller själva datorns hårdvara har ett fel. I sådana fall rekommenderas det att ta kontakt med teknisk support för ytterligare felsökning eller reparationer.

Utför en strömåterställning

Försök att utföra en strömåterställning kan lösa vissa okända problem som orsakar problemet med att datorn är ansluten men inte laddas på Windows 10. Så här gör du:

  1. Stäng av din bärbara dator, koppla ur laddaren och ta bort batteriet.
  2. Håll ned strömknappen i 15 till 30 sekunder.
  3. Sätt tillbaka batteriet och anslut nätadaptern.
  4. Starta din bärbara dator för att se om problemet är löst.

.

Inaktivera batteriladdningströskeln

Vissa märken av bärbara datorer har en funktion som kallas för batteriladdningströskel. Denna funktion låter dig anpassa värdet. Om batteriet når tröskeln kommer det inte att laddas. Om du störs av problemet med Windows 10 där den är inkopplad men inte laddar, bör du stänga av denna funktion.

Felsök problemet med strömmen på din Windows-dator

För att åtgärda problemet med att laptopens batteri inte laddas i Windows 10 kan du försöka köra felsökaren för Windows. Gå till Start > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Felsökning. Bläddra ner till avsnittet Ström och klicka på Kör felsökningen för att åtgärda problem.

Åtgärda eller uppdatera Microsoft ACPI-kompatibelt batteri för Windows

Så här gör du i Windows 10:

1. Tryck på Win + X-tangenterna och välj Enhetsadministratör.

2. Expandera Batterier, högerklicka på Microsoft ACPI-kompatibel kontrollmetodbatteri och välj Avinstallera enhet från menyn.

3. Starta om din bärbara dator och då kommer drivrutinen att installeras igen.

En annan möjlighet är att du kan välja att uppdatera batteridrivrutinen för att åtgärda problemet med batteriet som inte laddar när det är anslutet.

You might be interested:  All That Glitters Is Not Gold - En ödmjuk berättelse om en gnistrande illusionJag är den som lockar med min bländande skönhet och förföriska glans. Mitt namn är All That Glitters Is Not Gold, och jag är inte vad du förväntar dig att vara.Människor dras till mig som magneter, fascinerade av mitt skimrande yttre. De tror att jag representerar framgång, rikedom och lycka. Men under min skinande fasad döljer sig något annat.Först ser de bara det vackra – mitt guldiga ljus som dansar i solens strålar. De blir fångade av mina löften om överflöd och välstånd. Men när de kommer närmare upptäcker de sanningen: Jag är inget mer än ett bedrägligt skimmer.Bakom mitt falska leende gömmer sig tomhet och förlust. Mina guldkorn visar sig vara intetsägande imitationer av äkta värde. Det glitter jag bjuder på kan aldrig fylla det inre tomrummet hos dem som söker efter verklig mening.Jag har sett människor offra allt för att komma närmare mig – deras tid, sina relationer, sin hälsa – bara för att inse att jag varken kan ge dem lycka eller uppfyllning. Jag är endast en spegelbild av deras egna begär och längtan efter materiella ting.Sanningen är att verkligt guld inte nödvändigtvis glittrar lika starkt som jag gör. Det kan vara enkelt och osynligt för blotta ögat, men det är ändå äkta och beständigt.Så kom ihåg, kära vänner: Lita inte alltid på vad som glimmar i solens sken. Var försiktig med att bedöma saker efter deras yttre skönhet. För jag, All That Glitters Is Not Gold, är bara en illusion – ett lockande mysterium som lämnar dig tomhänt när du inser att mitt glitter aldrig var av verklig betydelse

Lös problemet med Windows-batteriet som inte laddas när det är anslutet

Om de tidigare metoderna inte fungerar, kanske du behöver byta antingen batteriet eller laddaren. Gå bara och köp en baserat på din bärbara dator och ersätt den felaktiga.

Hur fixar du ett batteri som är anslutet men inte laddas?

Se till att du är ordentligt inkopplad. Anslut rätt USB-C-port. Använd rätt strömadapter. Försök starta utan batteriet. Låt datorn och adaptern svalna ner. Uppdatera dina drivrutiner. Kontrollera strömkabeln för eventuella brister.

– Se till att du har anslutit kabeln ordentligt.

– Använd den korrekta USB-C-porten.

– Välj rätt strömadapter för enheten.

– Testa att starta upp utan batteriet i.

– Låt både datorn och adaptern svalna av innan du fortsätter felsökningen.

– Kontrollera och uppdatera dina drivrutiner för optimal prestanda.

– Inspektera strömkabelns skick noggrant för eventuella skador eller brister.

Kom ihåg att följa dessa steg noggrant för att lösa eventuella problem med din laptop!

Problem med Windows: Batteriet laddas inte när det är inkopplat

Upplever du att din dator är ansluten men inte laddar i Windows 10? Oroa dig inte, följ bara dessa metoder ovan för att åtgärda problemet med laddning på din bärbara dator. Förhoppningsvis kan den här artikeln hjälpa dig på ett enkelt sätt.

Varför håller inte mitt datorbatteri laddningen?

Det finns flera faktorer som kan leda till att laptopbatterier inte laddas, töms snabbt eller på annat sätt misslyckas, inklusive ålderdom, en trasig strömkabel eller skadade laddningskretsar. De flesta batteriproblem kan lösas genom att köpa reservdelar, men vissa problem kräver professionell reparation.

Här är några vanliga orsaker till batteriproblem:

1. Ålder: Batteriets prestanda försämras med tiden och kan sluta fungera korrekt när det blir för gammalt.

2. Trasig strömkabel: Om din strömkabel är skadad eller har brutna kontakter kan den hindra batteriet från att laddas ordentligt.

3. Skadade laddningskretsar: Om de interna kretsarna som ansvarar för att reglera och övervaka laddningen av batteriet blir skadade kan detta påverka dess funktion.

För att lösa dessa problem rekommenderas följande åtgärder:

– Köp ett nytt batteri om ditt befintliga är gammalt och inte längre håller en anständig laddning.

– Byt ut din trasiga strömkabel med en ny för att säkerställa stabil strömleverans till datorn.

– Kontakta en professionell reparatör om du misstänker att dina laptops inbyggda kretskort är skadade.

Kom ihåg att det alltid är bäst att rådfråga experter om du står inför svårare tekniska problem med ditt laptopbatteri.

You might be interested:  Jag är en Int Object som inte kan itereras i Python For Loop

Författarpresentation: Windows Batteri Ansluten Men Laddas Inte

Vera är en redaktör på MiniTool Team sedan 2016 och har över 7 års erfarenhet av att skriva tekniska artiklar. Hennes artiklar fokuserar främst på hantering av diskar och partitioner, återställning av PC-data, videokonvertering samt säkerhetskopiering och återställning av datorer. Hon hjälper användare att lösa olika fel och problem som kan uppstå vid användningen av deras datorer. På sin fritid tycker hon om att shoppa, spela spel och läsa artiklar.

Surface plugged in not charging

För att åtgärda problemet med en Surface Pro som inte laddar, börja med att inspektera strömförsörjningen och prova olika eluttag eller förlängningssladdar. Om komponenterna är smutsiga kan de behöva rengöras. I mer sällsynta fall kan det vara nödvändigt att justera batteriinställningarna på din Surface Pro eller till och med byta ut en dålig eller föråldrad drivrutin.

P.S. Kom ihåg att alltid koppla bort enheten från ström innan du utför några rengörings- eller underhållsåtgärder.

Skriv gärna igen om du har fler frågor!

Hur vet jag om min döda dator laddas?

För att bekräfta om datorn laddas, kontrollera laddningslamporna. Många bärbara datorer har en lampa någonstans på enheten som indikerar om den får ström. Ibland sitter den ovanför tangentbordet, ibland på sidan eller baksidan av enheten.

1. Ovanför tangentbordet

2. På sidan av enheten

3. På baksidan av enheten

4. I närheten av strömanslutningen

5. Vid batteriindikatorn

6. Inuti strömkontakten (om det finns en)

7. På skärmens ram (om det är en 2-i-1-enhet)

8. I närheten av USB-portarna

9. Under pekplattan (på vissa modeller)

10.På framsidan eller undersidan av enheten

Kom ihåg att olika laptopmodeller kan ha olika placeringar för sina laddningslampor, så se till att leta noggrant efter dem på din specifika maskin.

Hur fixar jag min HP-laptop som är inkopplad men laddas inte?

1. Kontrollera att du är ansluten till strömkällan.

2. Bekräfta att du använder rätt port för laddning.

3. Ta bort batteriet och sätt sedan tillbaka det igen.

4. Inspektera dina strömkablar för eventuella brister eller onaturlig böjning.

5. Uppdatera dina drivrutiner till den senaste versionen.

6. Undersök hälsotillståndet för din laddningsport.

7. Låt din dator svalna om den har blivit överhettad.

8. Sök professionell hjälp om problemet kvarstår.

Kom ihåg att dessa åtgärder endast är allmänna tips och resultatet kan variera beroende på specifika situationer och hårdvarukonfigurationer på din Windows-dator.