Nas Drive Not Visible Windows 10

Some Workarounds to Fix NAS drive not showing on network windows 10. If you’re logged in to your Windows 10 system from Microsoft Account, log out of it and log in as a local user . Try using Wi-Fi to access the NAS device.

Del 1: Orsaker och symptom på att nätverksenheter inte syns i Windows 10

En av de främsta anledningarna till att nätverksdisken inte visas är användningen av UAC (User Account Control). När du loggar in på Windows som administratör finns det två alternativ tillgängliga på skärmen.

En administratör har rättigheter medan den andra inte har några. När du kopplar upp en annan enhet till din dator för att lagra data i den, kartlägger du enheten programmatiskt. Men de användare som kartlägger enheten utan administratörsrättigheter stöter på problem med att nätverksenheten inte ansluter till den önskade enheten.

En annan anledning till att en delad nätverksenhet inte syns i File Explorer kan vara att användaren har mappat enheten som administratör. När man gör detta får man inte automatiskt samma behörigheter som vid vanlig mappning av enheten.

Detta resulterar i att den kartlagda nätverksdisken inte visas på enheten. Det spelar ingen roll om den skapades med administratörsrättigheter eller inte.

Nätverksenhet syns inte i Windows 10

Många användare stöter på problemet att nätverksdisken inte visas när de delar data eller lagrar den på en annan enhet. De tydliga symptomen på detta problem inkluderar att disken försvinner från den mappade platsen. Dessutom visas inte nätverksdisken heller i Windows Utforskaren och XYplorer.

När du använder kommandot Net Use kommer det automatiskt att visa att din enhet är mappad till enheten, men du kommer inte att kunna hitta den synlig i mapparna. Problemet med att nätverksenheten inte visas uppstår också i flera andra program som Primavera P6 Enterprise Project Portfolio.

Du kommer också att lösa problemet med nätverksenheter som inte visas när du genererar PDF-filer från programvaran på Windows. Dessutom kan detta problem även uppstå i Windows 7, även om Användarkontokontroll är aktiverad.

Del 2: Åtgärda nätverksenheten syns inte i filutforskaren

De flesta användare av Microsoft kan dra nytta av meddelanden om filautorisering när de använder hårddiskapplikationer. Denna åtgärd vidtas för att skydda enheten från skadliga program som körs i bakgrunden. För detta skyddsmekanism använder Microsoft User Account Control, vilket förbjuder enheten att visas.

Det spelar ingen roll om du använder standardanvändarrättigheter för att köra enhetsprogrammet, UAC tillåter inte att enheten visas. Dessutom stöder det inte systemet när den kartlagda enheten inte visas i applikationen.

For solving this problem, you can follow the following steps.

 • Click on the “Start” button and type “Regedit” in the files box. Press the “Enter” to open the program of the registry editor.
 • Explore the given address: llHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System After approaching the address mentioned above, create a new “DWORD Value.” For creating the DWORD Value, click right and select the key.
 • Rename the entered value as EnableLinkedConnections and click right for modifying the entered value to 1. This action will enable you to enable the “administrator in Admin Approval Mode” user form and all other User Account Control (UAC).
 • Click “OK” to save the new value in the file box. Plus, exit the “Registry Editor” and restart your device.
You might be interested:  Den Charmiga Entertainern: Bästa Manliga Huvudroll Musikal Eller Komedi

Om du har följt alla steg ovan och fortfarande inte kan se nätverksdisken, behöver du inte oroa dig. Vi har några ytterligare metoder som kan hjälpa dig att lösa problemet.

Metod 1: Konfigurera nätverksproxyinställningarna

 • For opening the “Settings,” press “Windows+I” and choose the Network and Internet.
 • Click on the “Change adapter options” in status.
 • Click right on the Ethernet and click on the button of “Properties.”
 • Click on the “Internet Protocol Version 4 (TCP/Pv4). You’ll find this option in the “Networking Tab.” Go for “Properties” in the next step. You’ll see a popup window on your screen. Make sure to click on both “Obtain an IP address automatically” and “Obtain DNS server address automatically.”

Lösning 2: Aktivera SMB-funktionerna

Starta om datorn för att aktivera de ändringar du har gjort.

Del 3: Åtgärda nätverksenheter som inte visar alla filer/mappar

Om din enhet inte syns i alla filer/mappar, är den mest troliga orsaken till detta att alla dina mappar är gömda på NAS-enheterna. Detta inkluderar både den kartlagda enheten och nätverksenheten. Här är lösningarna för att köra nätverksenheten på Windows 10, 8 och 7.

Öppna Utforskaren, klicka på fliken ‘Visa’ och välj ‘Dolda objekt’.

Öppna Utforskaren. Gå till fliken ‘Organisera’. Välj alternativet ‘Mapp- och sökalternativ’. Klicka på ‘Visa’. Nu väljer du ‘Dolda filer och mappar’.

Välj ‘Visa dolda filer, mappar och enheter.’ Klicka nu på ‘OK’.

Varför syns inte min NAS?

Om du stöter på ett fel när du försöker komma åt din NAS över ditt hemnätverk kan problemet troligen vara relaterat till filutdelningsprotokollet. Vissa äldre NAS-enheter använder Server Message Block v1.0 som sitt nätverksfilutdelningsprotokoll, men Microsoft har så småningom inaktiverat det som standard av säkerhetsskäl i Windows 10.

– Om du får ett fel vid anslutning till din NAS över ditt hemnätverk kan det bero på en filutdelningsprotokollfråga.

– Äldre NAS-enheter använder ibland Server Message Block v1.0 som sitt nätverksfilutdelningsprotokoll.

– I Windows 10 har Microsoft inaktiverat detta protokoll som standard av säkerhetsskäl.

Del 4: Det Perfekta Verktyget – Återställ Dolda Filer för Ej Synliga Nätverksenheter

Om ingen av de tidigare nämnda teknikerna fungerar, återstår det sista alternativet att formatera all data på hårddisken. Du kan på så vis ta bort problemen som gör att din hårddisk inte visas på skärmen. Men vänta, du kommer genast tänka på möjligheten att återställa dina data efter formateringen. Oroa dig inte; vi har också täckt detta här..

Det finns många fantastiska program där ute som kan hjälpa dig att återställa all förlorad data utan något extra arbete. Tenorshare 4DDiG är också en del av den spännande listan över sådana program. Detta program rekommenderas till 100% för dem som alltid letar efter en stark backup-plan för att återställa sin data.

Att välja Tenorshare 4DDiG kommer att vara ditt bästa beslut eftersom det levereras med några av de bästa funktionerna. Upptäck några av dem nedan.

 • It can recover data from Laptop/PC, any external drive, USB, and flash disk.
 • You can recover around 1000+ files ranging from photos, videos, and documents.
 • This software recovers the files lost from the formatting, lost partition, corruption, or due to any crashed drive.
 • It runs on windows 10/8.1/8/7.
You might be interested:  Wacom Cintiq Pro 16 pennan fungerar inte

Återställning av dina data med Tenorshare 4DDiG är relativt enkelt. Följ de angivna stegen för att återställa data som gått förlorade från den försvunna hårddisken.

Låt oss titta på stegen för Tenorshare 4DDiG. Nedan följer en beskrivning av hur programmet fungerar, utan att utvidga ämnet eller inkludera annan information.

1. Starta Tenorshare 4DDiG-programmet genom att dubbelklicka på ikonen på skrivbordet eller söka efter det i startmenyn.

2. När programmet har öppnats kommer du till huvudskärmen där du kan välja vilken typ av dataåterställning du vill utföra: Snabb återställning, Djupgående återställning eller Formatterad disk.

4. Under skanningen visas alla upptäckta filer och mappar i ett trädformat i programfönstret. Du kan använda filtren ovanför listan för att snabbt hitta specifika filtyper om så önskas.

5. Markera de filer och mappar som du vill återställa genom att kryssa i rutan bredvid deras namn.

8. Programmet kommer nu att börja återskapa de valda filerna och mapparna till den angivna målmappen.

Det var stegen för Tenorshare 4DDiG-programmet. Följ dessa instruktioner noggrant för att kunna hitta och återställa dina osynliga NAS-enheter utan problem.

Nu kommer 4DDiG att börja skanna enheten för att söka efter förlorade data. Efter skanningen kan du växla från trädvy till filvy för att hitta förlorade data. Du kommer sedan att se en resultatlista som visar hur många filer som har hittats och är redo för återställning. Om du inte kan hitta datan kan du köra en djupare scanning, vilket kan ta lite längre tid.

Hur kan jag komma åt min NAS-enhet på Windows 10?

Genom att göra detta kommer Windows 10 att söka efter din NAS-enhet och förhoppningsvis visa den i resultatet. Detta gör det enklare för dig att komma åt enheten och dess filer från datorn.

Det är ett snabbt sätt att hitta din NAS-enhet om den inte syns automatiskt i Utforskaren eller nätverksanslutningar, så det är värt ett försök om du har problem med synligheten av enheten.

Vanliga frågor om problemet med att nätverksdisken inte visas

Välj en valfri enhetsbokstav från enhetsmappen.

Ange sökvägen till mappen i fältet och bläddra efter den önskade enhetsmappens plats.

Återanslut anslutningen från inloggningsrutan varje gång du loggar ut från din dator. Klicka på Slutför för att avsluta processen.

Varför syns inte mitt kartlagda nätverksdriv på platsen för nätverk?

En vanlig anledning till att din kartlagda nätverksenhet inte visas i nätverksplatser är att Användarkontokontroll (UAC) oftast förhindrar att den syns på skärmen. Dessutom kan Utforskaren också orsaka problem med att visa den kartlagda nätverksenheten även om du använder standardrättigheter.

Varför syns inte alla mappar på den kartlagda nätverksdisken?

En vanlig anledning till att nätverksenheter inte syns i alla mappar är att alla mappar är dolda på NAS-enheten och andra enheter.

Varför syns inte nätverksdisken i Windows 10?

En vanlig anledning till att nätverksenheter inte syns i alla mappar är att samtliga mappar är dolda på NAS-enheten och andra enheter.

Varför syns inte NAS-enheten i Windows 10?

I Windows 10 förhindrar användarkontokontroll (UAC) att enheten visas på disken för att skydda den från skadliga program.

Varför syns inte min NAS i File Explorer-nätverket?

För att se till att din Synology NAS och dator är synliga för varandra, behöver de vara anslutna till samma lokala nätverk och undernät. Du kan temporärt stänga av eller ta bort brandväggsprogramvara på din dator för att se om det hjälper. Om problemet kvarstår kan du prova med olika Ethernet-kablar för att kontrollera om någon av dem är defekt.

Det är viktigt att notera följande saker:

1. Se till att både din Synology NAS och dator är anslutna till samma lokala nätverk och undernät.

You might be interested:  Problemet med Google Maps 3D-visning

2. Tillfälligt inaktivera eller ta bort eventuell brandväggsprogramvara på din dator.

3. Prova olika Ethernet-kablar för att utesluta möjligheten av en defekt kabel som orsakar problemet.

Genom att följa dessa steg kommer du kunna lösa eventuella synlighetsproblem mellan din Synology NAS och Windows 10-datorn.

Synlighet av NAS-enhet i Windows 10

Vi har behandlat alla möjliga metoder för att lösa problemet med att nätverksdisken inte visas. Denna osäkerhet kommer att hindra dig från att dela och lagra data på andra enheter. Filutforskaren och Användarkontrollen är de främsta orsakerna till detta problem i de flesta enheter, inklusive Windows och Mac.

Dessutom behöver du inte oroa dig för att förlora data efter formatering av hårddisken, eftersom vi har nämnt en av de bästa återställningsprogrammen som heter Tenorshare 4DDiG. Du kan använda det och återställa det du har förlorat när du löser problemet.

Läs hela guiden ovan och få den bästa lösningen enligt din bekvämlighet och typ av enhet du har.

Synliga problem med NAS-enhet i Windows 10

William Bollson, chefredaktören för 4DDiG, ägnar sig åt att erbjuda de bästa lösningarna för problem relaterade till Windows och Mac, inklusive dataåterställning, reparation och felkorrigering.

Varför kan jag inte ansluta till min NAS-enhet?

För att säkerställa att din nätverksdelning är synlig i Windows 10, behöver du se till att servern som hostar delningen är påslagen och ansluten till ditt nätverk. Kontrollera också att din backupanvändaridentitet har konfigurerats korrekt och har rättigheter för att komma åt nätverksdelningen. Detta kan göras genom inställningar för Backup användaridentitet.

Om du upplever problem med en NAS-enhet (Network Attached Storage) som inte syns i Windows 10, finns det några saker du kan göra för felsökning. Först och främst bör du kontrollera om NAS-enheten är påslagen och ansluten till ditt nätverk. Du kan också dubbelkolla om den aktuella användaren har behörighet att visa enheten genom inställningar för Backup användaridentitet.

En annan möjlig orsak till varför en NAS-enhet inte syns i Windows 10 kan vara felaktiga nätverksinställningar eller brandväggsregler som blockerar kommunikationen mellan enheterna. I sådana fall rekommenderas det att kontrollera dina router- eller brandväggsinställningar samt eventuellt inaktivera temporärt brandväggsskyddet för att se om detta löser problemet.

Slutligen, om ingenting av ovanstående hjälper, kan det vara värt att försöka uppgradera firmwaren på din NAS-enhet eller konsultera dess dokumentation eller supportforum för ytterligare assistans vid felsökning av synlighetsproblemet i Windows 10.

How do I view NAS in File Explorer?

Connect the NAS shared folders to your PC (check the user guide for “Mapping a Shared Folder on a Windows Computer”). Or directly open File Explorer in Windows and enter “\\” followed by the IP address of your NAS. Use the search field in the top-right of File Explorer and results from the NAS will be displayed.

Windows kan läsa en NAS-enhet

För att läsa en NAS-filsystem på en Windows-dator behöver du göra följande: Ta ut diskarna från NAS-enheten. Anslut diskarna direkt till Windows-datorn med SATA-kablar. Ladda ner, installera och starta ReclaiMe File Recovery-programmet.

I korthet handlar det om att ta bort diskarna från NAS-enheten och ansluta dem direkt till din dator för att kunna använda ett specifikt program för återställning av filer.

How do I access my NAS locally?

Verify that your computer is connected to the same network as the NAS.Open a web browser on your computer.Type the IP address of the NAS in the address bar. Tip:

– Optional: Log in QTS using HTTPS. Select Secure login.

– Specify your username and password.Click Login.

Hitta min NAS-enhet på datorn

Följ dessa steg för att göra din NAS-enhet synlig i Windows 10:

Observera att listan kan innehålla färre än 10 steg beroende på dina specifika inställningar och konfigurationer.