Musik från svenska ängar

Synlighet är A och O om man vill vara verksam som musiker. Synlighet och “hörlighet”. Man vet aldrig om man är bra nog eller har tålamodet/möjligheten att livnära sig på sina musikaliska förmågor, men man kan vara helt säker på att det aldrig kommer att hända om man inte hojtar till lite då och då. “Hej, här finns jag, och det här är min musik”. Osäkerhet och självkritik får finnas där, men det måste grundas i ett självförtroende som är starkt nog för att man ska ta initiativen och försöka få sin musik spelad. Så ofta som möjligt.

Och det fina med musiken är att den aldrig försvinner. Även om det nu inte är det man livnär sig på i slutändan.

Med dagens möjligheter till musikproduktion är det ekonomiskt möjligt för många att spela in och mixa egna låtar, och för att sedan ge folk möjligheten att lyssna krävs det bara några klick och kanske några hojtade ord. Visst, tomt ekar många “screams of the cyberspace” – även många av de starkaste. Men som sagt, det enda man vet säkert är att man inte hörs om man inte ropar.

När slutar han babbla? Ja, det finns ett ljus i slutet av tunneln. Ett veckans tips – Meadow Music. Pär Berglund har under många år gjort ett hästjobb för att visa upp musik från svenska mindre än väletablerade musiker och band. Ny musik från svenska ängar. Jag ägnade en stund här om kvällen åt att lyssna igenom några av de spår och klipp som lagts upp på senare tid, och det slår en med full kraft att det är väldigt lite av den svenska musiktalangen som når ens öron. Omständigheterna styr musikindustrin. Ett par av de låtar jag lyssnade till igår skulle jag gladeligen byta ut mot 95 % av det jag hör på sommarradion.

Kanske kan det vara värt att kontakta Pär på Meadow Music och tipsa om din (eller ditt bands) musik? Använd i så fall formuläret som du hittar här. På samma sida kan du också läsa mer om projektet Meadow Music.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *