Intervjuer

Välkommen till arkivet över intervjuer. Komponera.se genomför sporadiska intervjuer med tonsättare och låtskrivare verksamma inom flera olika genrer. Den första intervjun ägde rum i augusti 2011.

Att läsa dessa intervjuer har potential att ge dig mer än bara tips på bra nutida musik. Att få sig en inblick i etablerade kompositörers arbetsliv och filosofier är ovärderligt för den aspirerande tonsättaren. Jag brukar hålla mig till ungefär samma struktur i varje intervju. Jag börjar och avslutar oftast med samma fråga till alla, medan jag däremellan istället utformar frågorna efter aspekter som bakgrund, stil och/eller särskilda verk.

Vidare innehåller naturligtvis varje intervju någon sorts möjlighet att faktiskt lyssna på något eller några av de alster som kompositören i fråga har skrivit – antingen som inbäddat Soundcloud eller Youtubeklipp, eller via en länk.

Intervjuer med musiker


Anthony Berlin– Anthony Berlin. Anthony komponerar orkestermusik för audio-visuella media, i synnerhet film. Han är särskilt känd för sina färdigheter inom digital orkestrering.

Intervju publicerad: 22 augusti 2011.


Jonas Valfridsson– Jonas Valfridsson. Jonas är en prisbelönt tonsättare av nutida modern konstmusik som bland annat vunnit Uppsala tonsättartävling (2010).

Intervju publicerad: 26 januari 2012.


Lamine Cissokho– Lamine Cissokho. Lamine skriver och framför sina egna låtar med västafrikanskt stuk och är en välkänd röst på den traditionella musikscenen både i Sverige och i Senegal.

Intervju publicerad: 30 april 2012.


Daniel Fjellström– Daniel Fjellström. Daniel vann Uppsala tonsättartävling 2012 och är i huvudsak tonsättare av nutida, ofta filmisk konstmusik.

Intervju publicerad: 18 juni 2012.


Britta Byström– Britta Byström. Britta är en prisbelönt tonsättare av framför allt orkestermusik. Hennes katalog över kompositioner är mycket imponerande!

Intervju publicerad: 30 juli 2012.


Adrian Knight– Adrian Knight. Adrian är en talangfull och mångsidig musikskapare, som huvudsakligen skriver elektroakustisk musik.

Intervju publicerad: 14 september 2012.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *